Kommunen opkøber “Kirkegrunden”: Ingen planer endnu

Køb: Efter mange års dialog kunne der sidst i januar sættes underskrifter på kommunens køb af “Kirkegrunden”.

Kommunen opkøber “Kirkegrunden”: Ingen planer endnu

Borgmester Henrik Rasmussen og menighedsrådets formænd skrev under på købet på borgmesterkontoret.

Foto: Vallensbæk Kommune

Vallensbæk: 24. januar var der bobler og kage på bordet på borgmesterkontoret hos Henrik Rasmussen.

Det skyldtes, at han i fællesskab med kommunaldirektøren og formand, næstformand samt kasserer i menighedsrådet i Vallensbæk og Helligtrekongers Kirke kunne fejre kommunens køb af det grønne område “Kirkegrunden”.

Det fremgår af kommunens hjemmeside i et opslag, hvor prisen bliver oplyst som værende på syv millioner kroner med overtagelse fra 1. januar.

Grafik over Kirkegrunden, der ligger imellem Vallensbæk Torvevej og gangbroen over Søndre Ringvej på et areal omkring 11.100 kvadratmeter.

Prisen er lidt af et nedslag fra den, menighedsrådet udbød grunden til tilbage i 2007, hvor mindsteprisen hed 18,5 millioner kroner.

Dengang besluttede kommunalbestyrelsen ikke at byde, lyder det, men har siden været i dialog med menighedsrådet om særligt prisen for købet.

Af handlen fremgår det også, at menighedsrådet “fraskriver sig ansvaret for miljøforhold, jordbundsforhold, forurening, ledninger m.v.”, ligesom handlen “berigtiges af kommunen, der afholder alle udgifter herved, herunder udgifter til skøde og tinglysning.”

Der er ingen aktuelle planer for området, der er ubebygget med et areal på omtrent 11.100 kvadratmeter, lyder det desuden.

cham