Finsk statsminister opfordres til narkotest efter festvideo

Finlands statsminister har ikke tænkt sig at ændre sin opførsel, siger hun efter kritik af efter lækket video.

Den finske statsminister, Sanna Marin, svarede torsdag på pressens spørgsmål, efter at en festvideo med hende er blevet lækket.

Den finske statsminister, Sanna Marin, svarede torsdag på pressens spørgsmål, efter at en festvideo med hende er blevet lækket.

Finlands socialdemokratiske statsminister, Sanna Marin, bør tage en narkotest og lægge resultatet frem til offentligheden.

Det mener blandt andre lederen af et finsk oppositionsparti.

Opfordringen kommer i kølvandet på en lækket video, hvor statsministeren kan ses feste og danse sammen med flere venner.

Videoen er blevet delt livligt på sociale medier og er blevet omdrejningspunkt for en offentlig diskussion om 36-årige Marins festvaner og privatliv.

Finske medier skriver, at flere i videoen i baggrunden råber om kokain.

Netop derfor bør statsministeren tage en narkotest. Det mener Riikka Purra, der er leder af det nationalkonservative oppositionsparti Perussuomalaiset. Partiet er på dansk traditionelt kendt under navnet De Sande Finner.

Ifølge Riikka Purra har Marin en "skygge af tvivl" hængende over sig og bør derfor testes. Det skriver det britiske medie BBC.

Sanna Marin, der på et tidspunkt var verdens yngste regeringsleder, har torsdag svaret på den kritik, der har rejst sig på grund af videoen.

– Jeg har danset, sunget, fejret og gjort lovlige ting, siger hun og udtrykker skuffelse over, at optagelsen fra en privat fest er blevet lækket.

Hun understreger, at hun ikke har tænkt sig at ændre sin opførsel.

– Jeg har et familieliv, jeg har et arbejdsliv, og jeg har fritid, som jeg bruger sammen med mine venner. Stort set ligesom andre på min alder.

– Jeg kommer til at være præcis den samme person, som jeg har været indtil nu, og jeg håber, at det bliver accepteret, siger Marin ifølge BBC.

Hun bliver dog også af en politisk allieret opfordret til at tage en narkotest.

Opfordringen kommer fra Mikko Kärnä. Han er medlem af det finske parlament for Centerpartiet, der er koalitionsparti i Marins regering.

Han mener, at det ville være godt af "hensyn til den offentlige diskussion".

Det fremgår af et opslag på Twitter. Han tilføjer:

– Det har befolkningen også ret til at forvente af deres statsminister.

Marin blev søndag kaldt "verdens mest cool politiker" af den tyske avis Bild.

/ritzau/