USA udfører hævnangreb i Syrien efter drab på entreprenør

USA har udført luftangreb i Syrien, efter at en amerikaner blev dræbt i et droneangreb relateret til Iran.

Det amerikanske militær har udført en række luftangreb i det østlige Syrien som svar på et droneangreb, der torsdag dræbte en amerikansk entreprenør og sårede fem amerikanske soldater.

Det oplyser militæret natten til fredag dansk tid.

I en erklæring oplyser det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, at den amerikanske entreprenør blev dræbt, "da et ubemandet luftfartøj ramte et vedligeholdelsesanlæg nær Hasakah i det nordøstlige Syrien".

Pentagon oplyser videre, at en anden amerikansk entreprenør blev såret i UAV-angrebet.

UAV står for "unmanned aerial vehicle" – på dansk ubemandet luftfartøj, også kendt som en drone.

Forsvarsminister Lloyd Austin fortæller, at han efterfølgende godkendte en række præcisionsluftangreb i det østlige Syrien mod faciliteter, der bruges af grupper tilknyttet medlemmer af Irans Revolutionsgarde (IRGC).

– Luftangrebene blev udført som svar på dagens angreb såvel som en række nylige angreb mod koalitionsstyrker i Syrien udført af IRGC, siger han med henvisning til det iranske militær.

Ifølge Pentagon har amerikanske efterretningstjenester vurderet, at dronen var af iransk oprindelse.

Lloyd Austin siger, at han godkendte luftangrebene efter at have fået grønt lys fra præsident Joe Biden.

Hundredvis af amerikanske soldater er udstationeret i Syrien som en del af en koalition, der kæmper mod det, der er tilbage af den militante bevægelse Islamisk Stat (IS).

Amerikanerne er ofte mål for angreb udført af militsgrupper.

De amerikanske soldater støtter De Syriske Demokratiske Styrker (SDF), som er kurdernes de facto-hær i området. Det var SDF, der førte an i den kamp, der i sidste ende fordrev IS fra de sidste rester af gruppens syriske territorium i 2019.

/ritzau/AFP