Trumps to ældste sønner overtager faderens forretning

Donald Trumps konglomerat består af cirka 500 virksomheder, der skal drives af den kommende præsidents sønner.

I 1971 overtog Donald Trump familievirksomheden og omdøbte den til Trump Organization. Nu overlader den kommende præsident tøjlerne til sine to ældste sønner, Donald Jr. (th.) og Eric (tv.).
I 1971 overtog Donald Trump familievirksomheden og omdøbte den til Trump Organization. Nu overlader den kommende præsident tøjlerne til sine to ældste sønner, Donald Jr. (th.) og Eric (tv.).

Det bliver Donald Trumps to ældste sønner, Donald Jr. og Eric, som overtager faderens forretning, fastslår USA's kommende præsident på et pressemøde onsdag.

Trump bekendtgjorde tilbage i november 2016, at han ville overlade konglomeratet Trump Organization til sine børn for at hellige sig jobbet som præsident.

Den proces er ifølge Trump nu på plads. Han vil derfor fremvise dokumenter, som bekræfter, at han fuldstændigt har overladt kontrollen over sin forretning.

38-årige Donald Jr. er Trumps førstefødte, mens 32-årige Eric er nummer tre. De har begge arbejdet i Trump Organization i en årrække.

Trumps ældste datter, Ivanka, som har fyldt meget i både sin fars valgkamp og firma, træder fuldstændigt tilbage og helliger sig opdragelsen af sine børn.

På pressemødet, som er det første efter Trumps valgsejr i begyndelsen af november, understreger han, at han vil "isolere" sig selv fra sin forretning.

Skeptikere har dog tidligere peget på, at han ikke vil være vristet fri af interessekonflikter og kritisabel indflydelse ved at overlade forretningerne til sine voksne arvinger.

Trump Organization hed tidligere Elizabeth Trump & Son og blev grundlagt i 1923 af Donald Trumps farmor.

Donald Trump kom ind i virksomheden i 1968. Tre år senere overtog han virksomheden og omdøbte den til Trump Organization.

Konglomeratet har omkring 500 virksomheder, herunder forskellige hoteller i mange lande, ejendomme og golfbaner. Men det fulde omfang af koncernens virke er ukendt.

Donald Trump har afvist at offentliggøre sin selvangivelse, hvilket kunne afsløre en række centrale oplysninger om finanserne. Det gentog han på pressemødet onsdag.

– Det er kun journalister, som interesserer sig for mine selvangivelser, siger Trump.

– Jeg har ikke tænkt mig at frigive min selvangivelse, for som I ved, er den under revision.