Trump undres over Obamas reaktion på historier om valghacking

12 russere er tiltalt for hacking under præsidentvalget i USA i 2016. Trump undrer sig over Obamas passivitet.

Hvorfor reagerede administrationen under Barack Obama, da han var præsident for USA, ikke på beskyldninger om russisk indblanding i præsidentvalget i 2016.

Det spørger den nuværende amerikanske præsident, Donald Trump, om, på det sociale medie Twitter lørdag.

Fredag rejste en føderal storjury tiltale mod 12 russiske efterretningsofficerer. Det skete med anklager om, at de skal have hacket Demokraternes computernetværk, da Hillary Clinton var præsidentkandidat i 2016.

– Historierne, I har hørt, om de 12 russere i går, skete under Obama-administrationen og ikke Trump-administrationen, skriver han på Twitter og fortsætter:

– Hvorfor gjorde de ikke noget ved det, særligt da det blev rapporteret, at præsident Obama var informeret af FBI i september før valget?

Anklagerne er en del af undersøgelsen af forholdet mellem Rusland og kampagnen bag den daværende præsidentkandidat Trump.

Vicejustitsminister Rod Rosenstein sagde fredag aften dansk tid, at russerne har hacket valgsystemet og stjålet informationer om en halv million vælgere.

Tiltalerne sker, ganske få dage før Trump skal mødes med den russiske leder, Vladimir Putin, til et topmøde i Finlands hovedstad, Helsinki.

Da Donald Trump ved en pressekonference fredag blev spurgt til, om han vil bede Putin holde sig ude af amerikanske valg, var svaret "ja".

Den amerikanske præsident indikerede også, at han ikke regnede med, at der ville være særligt meget fremskridt på det emne.