Trump efter lussing til Merkel: Vores forhold er fremragende

USA har et fantastisk godt forhold til Tyskland, konstaterer den amerikanske præsident, Donald Trump.

- Vi har et rigtig, rigtig godt forhold til kansleren. Vi har et fremragende forhold til Tyskland, siger Donald Trump efter bilateralt møde med forbundskansler Angela Merkel.
– Vi har et rigtig, rigtig godt forhold til kansleren. Vi har et fremragende forhold til Tyskland, siger Donald Trump efter bilateralt møde med forbundskansler Angela Merkel.

Den amerikanske præsident satte stemningen til onsdagens topmøde i Nato, da han i formiddags for tændte kameraer konstaterede, at Tyskland var "fange af Rusland".

Han tilføjede, at Tyskland uden problemer kan bruge mange flere penge på forsvaret – som USA kræver.

Efter et bilateralt møde med den tyske forbundskansler, Angela Merkel, konstaterer præsidenten så onsdag eftermiddag, at de to lande har et glimrende forhold.

– Vi har et rigtig, rigtig godt forhold til kansleren. Vi har et fremragende forhold til Tyskland, siger Donald Trump ifølge nyhedsbureauet Reuters til en mindre gruppe inviterede journalister.

Trump er utilfreds over, at Tyskland ikke er i nærheden af at bruge to procent af bnp på forsvar, som Nato-landene er enige om at arbejde hen imod. Tyskland ligger på 1,24 procent. USA ligger på 3,57 procent.

Trump afslører, at han sammen med Merkel har "diskuteret militærudgifter – talt om handel".

Da Angela Merkel kort efter blev bedt om at opsummere mødet med USA's præsident, skete det i en mere nøgtern, mindre humørpræget tone end Trumps.

Mødet var ifølge kansleren en "mulighed for at udveksle meninger om økonomisk udvikling og også om fremtiden for vore handelsrelationer".

Under et morgenmadsmøde onsdag med Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, klagede den amerikanske præsident over, at Tyskland smider pengene i de forkerte kasser, når et stort gasbehov dækkes via køb i Rusland.

– De betaler milliarder af dollar til Rusland, og så skal vi forsvare dem mod Rusland, sagde Trump.

Tyskland er langtfra det eneste medlemsland, som ikke er i nærheden af at bruge to procent af bnp på forsvar. Kun syv europæiske lande lever op til – eller næsten op til – budgetmålet på to procent.