Syvårig pige blev dræbt, da elefant kastede sten i zoo

En elefant kastede en stor sten over hegn og voldgrav i en zoologisk have i Marokko og ramte en lille pige.

En syvårig pige blev dræbt, da hun blev ramt i hovedet af en stor sten, som en elefant kastede over et hegn og en voldgrav i en zoologisk have i Marokkos hovedstad, Rabat.

Pigen blev i bevidstløs tilstand bragt til et hospital, hvor hun døde senere, oplyser BBC News. Dødsfaldet skete tirsdag.

– Elefanten udviste frustration, men sigtede formentligt ikke, siger Phyllis Lee, der er forskningsleder ved Amboseli Trust for Elephants til BBC News.

Hun tilføjer, at det er uforudsigeligt, hvordan dyr i fangenskab kan reagere.

– Ulykker som denne er helt usædvanlige og uforudsigelige, skriver dyreparken i en pressemeddelelse, hvori det bliver understreget, at alle internationale krav til indhegningen er overholdt.

I erklæringen blev der henvist til to andre tragiske hændelser, hvor børn og dyr var involveret: I juni blev en toårig dreng dræbt af en alligator ved Walt Disney World i Florida.

Og i maj dræbte dyrepassere en gorilla i en zoologisk have i Cincinnati Zoo i delstaten Ohio, efter at en treårig dreng faldt ned i dens indhegning.

Øjeblikket efter pigen blev ramt af stenen i Rabat Zoo er blevet filmet af forbipasserende og lagt ud på YouTube. Videoen viser elefanten med løftet snabel bag dens indhegning, hvor den bevæger sig rundt om sten på jorden.