Separatister bygger barrikader: Håber på Putin-hjælp

Regeringen i Kijev mener, at russiske agenter står bag uro i Østukraine, hvor flere bygninger er belejret.

Prorussiske separatister forskanser sig fortsat og bygger barrikader omkring en statslig sikkerhedsbygning, de har belejret i byen Lugansk i det østlige Ukraine.

Aktivisterne appellerer til Ruslands præsident, Vladimir Putin, om støtte for det tilfælde, at ukrainske sikkerhedsstyrker skulle gøre alvor af en trussel om magtanvendelse.

Samtidig er andre prorussiske aktivister gået i dialog om, hvordan spændingerne i området kan løses.

Regeringen i Kijev mener, at urolighederne i Lugansk og flere andre østukrainske byer de seneste dage er russiske agenters værk. De frygter, at det blot er begyndelsen på endnu en russisk annektering af ukrainsk territorium.

Den belejrede bygning er tidligere hovedkvarter for KGB. Det er en af tre bygninger, som prorussiske aktivister har belejret i denne uge med krav om en folkeafstemning og selvstændighed fra Ukraine.

I marts stemte indbyggerne på Krim ved en sådan folkeafstemning, og kort efter blev sortehavshalvøen annekteret af Rusland.

– Det er klart, at vi må bede Rusland om at indlemme os, for jeg ser ikke noget alternativ, siger en mand klædt i camouflagetøj.

– Putin, hjælp os, siger manden, der opgiver sit navn som Vasilij.

Aktivisterne har bygget barrikader af sandsække og trækasser. Mænd med rifler ses igennem et knust vindue ved indgangen.

Myndighederne sagde tirsdag, at aktivisterne havde taget "60 gidsler" i bygningen og lagt sprængstoffer ud.

Den påstand blev siden afvist af aktivisterne.

Der har onsdag morgen været meldinger om, at adskillige tilbageholdte blev løsladt i løbet af natten.

I byen Donetsk har aktivister fortsat kontrol over en regional regeringsbygning, mens myndighederne har fået styr på en belejring i byen Kharkiv.