Selvmordsforsøg øger drama i retssag med Sarkozy-tråde

En tidligere sygeplejer for fransk milliardær er i kritisk tilstand efter selvmordsforsøg før domstolshøring.

En retssag mod 10 personer, som står anklaget for på forskellig vis at have narret penge fra Frankrigs rigeste kvinde Liliane Bettencourt, er mandag indledt i Bordeaux.

Retssagen mod personkredsen omkring den 92-årige arving til kosmetikvirksomheden l'Oreal blev indledt med en opsigtvækkende nyhed om, at en af de anklagede har forsøgt at begå selvmord.

Alain Thurin, som tidligere har fungeret som sygeplejer for Liliane Bettencourt, forsøgte at hænge sig selv i en skov nær sit hjem, fortæller sagens dommer Denis Roucou.

Den 64-årige sygeplejers tilstand er kritisk, oplyser politiet.

Han er en blandt 10 personer i den rige arvings personlige stab. De anklages på forskellig vis for at have udnyttet den aldrende kvindes demens.

Sagen har trukket tråde til den tidligere franske præsident Nicolas Sarkozy, hvis konservative UMP-parti har været anklaget for at modtage ulovlige donationer fra Bettencourt.

Pengene skal være brugt til medfinansiering af Sarkozys valgkamp i 2007.

Den meget komplekse sag tog sin begyndelse med kendisfotografen Francois-Marie Banier, som opbyggede et venskab og en fortrolighed med Bettencourt.

Den rige kvinde, som ifølge finansmagasinet Forbes er god for 33 milliarder euro, overdyngede fotografen med ekstravagante gaver. Hun forærede ham blandt andet malerier af Pablo Picasso og Henri Matisse, og hun gav ham millioner af euro i kontanter.

Samtidig blev han gjort til enearving til hendes formue, en beslutning hun dog senere trak tilbage.

Datteren Francoise Bettencourt-Meyers rejste sag mod Banier i 2007 for at udnytte morens svaghed.

En anden i staben, Pascal Bonnefoy, som var bekymret for hendes mentale tilstand, placerede en lydoptager på milliardærens kontor, og optagelserne har senere afsløret, at Patrice de Maistre, som har administreret hendes formue, opfordrede til skattesnyd.

En anklager sløjfede i 2013 anklager mod Sarkozy om, at hans politiske kampagne var finansieret af penge, som skulle være lokket ud af Bettencourt.