Samtlige besætningsmedlemmer fra sunket færge er anholdt

Alle overlevende fra besætningen på den sunkne sydkoreanske færge er arresteret for deres rolle i forliset

15 medlemmer af besætningen på færgen Sewol, der forliste ud for Sydkoreas kyst og kostede hundredvis af mennesker livet, er anholdt af politiet.

Det oplyser anklagemyndigheden i landet.

Færgens kaptajn, Lee Joon-Seok, og 10 andre fra besætningen var allerede arresteret, og lørdag fulgte de fire resterende fra personalet trop.

De er blandt andet sigtet for pligtforsømmelse og for at have efterladt passagererne, der forinden var blevet beordret til at blive om bord.

Kaptajnen er særligt blevet kritiseret for at forsinke evakueringen af skibet så længe, at det nærmest var umuligt for passagererne at komme væk i tide.

Dårligt vejr har besværliggjort eftersøgningsarbejdet. 115 mennesker er fortsat savnet og formodes at være døde, efter at de blev fanget i skibet, da det sank 16. april.

Det officielle dødstal er oppe på 187 personer ud af de 476 mennesker om bord.

Passagerne bestod blandt andet af 325 skoleelever. Cirka 250 af dem er enten bekræftet døde eller formodet omkommet.

Sigtbarheden for dykkerne i det iskolde vand inde skroget på færgen er nogle få centimeter, og de må derfor føle sig frem efter omkomne i mørket.

I en sovesal inde i skibet har dykkere fundet ligene af 48 elever, der alle havde redningsveste på.

En fjerdedel af de døde er fundet i havet rundt om færgen, og redningsarbejdere frygter, at nogle af passagererne er forsvundet ud på åbent hav.

– I takt med at arbejdet med at finde de savnede passagerer trækker ud, stiger frygten blandt familierne for, at ligene er væk for evigt, siger en talsmand for kystvagterne.

174 personer blev reddet i timerne efter færgen kom i problemer. I de efterfølgende dage er der ikke fundet en eneste overlevende.

En for hurtig vending menes at være årsag til ulykken, der er den største maritime katastrofe i Sydkorea i 21 år.