Nato: Rusland sender mere militær ind i Ukraine

Nato er parat til at forsvare alliancens medlemmer, siger Jens Stoltenberg.

Nato's generalsekretær, Jens Stoltenberg, siger, at han i de seneste måneder har set russiske styrker i Ukraine med stadigt flere kampvogne og mere artilleri.

Han siger, at Nato er parat til at forsvare alliancens medlemmer, og han gentager opfordringer til Moskva om en tilbagetrækning fra nabolandet, skriver Reuters.

Jens Stoltenberg siger, at alliancen i adskillige måneder har overvåget russiske enheder i Ukraine og har set antallet af soldater blive øget og blive forsynet med stadigt mere militært udstyr.

Stoltenberg afviser at angive, hvor mange russiske soldater, der er på ukrainsk territorium.

Rusland afviser alle beskyldninger om, at det er direkte deltagende i konflikten i nabolandet.

– Russernes militære tilstedeværelse bidrager ikke til en fredelig forhandlingsløsning, siger Stoltenberg og minder igen Moskva om, at det må respektere den aftale, som blev underskrevet af alle parter i Minsk i september.

I Davos i Schweiz siger den ukrainske præsident, Petro Porosjenko, at over 9000 russiske soldater er gået ind i Ukraine.

På Verdens Økonomiske Forum på det schweiziske skisportssted siger den ukrainske leder, at russerne har "over 500 kampvogne, pansrede køretøjer og tunge våben" i Ukraine.

Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, deltager også i mødet i Davos, og konflikten vil uden tvivl blive diskuteret, da den er en trussel mod politisk stabilitet i Europa.

Davos-mødet er dog uformelt, og der ventes ingen konkrete resultater.