Natligt udgangsforbud i Italien fra torsdag aften

Nye restriktioner i Italien fra torsdag medfører lukninger af museer og udstillinger.

En kvinde med mundbind venter på at se en flyveopvisning udført af flyvevåbnet over Rom på De Væbnede Styrkers Dag den 4. november.
  Italiens premierminister, Giuseppe Conte, har underskrevet et dekret, som indfører et natligt udgangsforbud fra klokken 22.00.
En kvinde med mundbind venter på at se en flyveopvisning udført af flyvevåbnet over Rom på De Væbnede Styrkers Dag den 4. november. Italiens premierminister, Giuseppe Conte, har underskrevet et dekret, som indfører et natligt udgangsforbud fra klokken 22.00.

Italiens premierminister, Giuseppe Conte, har underskrevet et dekret, som indfører et natligt udgangsforbud fra klokken 22.00. Det træder i kraft fra torsdag.

Det sker ifølge AFP for at stoppe udbredelsen af coronavirus.

Flere italienske medier skriver, at Conte ved et pressemøde senere onsdag vil oplyse detaljerne i de nye restriktioner, som også omfatter lukninger af forretningscentre.

Italien havde tirsdag 353 nye coronarelaterede dødsfald – det højeste antal siden den 6. maj. Tirsdag blev der registreret 28.244 nye smittetilfælde, hvilket var en markant stigning i forhold til mandagens 22.253 smittetilfælde.

I alt er der registeret 39.412 coronadødsfald i Italien, hvor der frem til nu er registreret i alt 759.829 smittetilfælde.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters viste et udkast til dekretet tirsdag, at der indføres natligt udgangsforbud fra 22.00 til 5.00 – desuden lukkes museer og udstillingssteder.

Dekretet skal ifølge planen gælde en måned – frem til den 3. december.

Sportshaller, biografer og teatre er allerede lukket ned i Italien. Barer, pubber, restauranter og de fleste butikker vil også få besked på, at de skal lukke. De har i dag åbent til klokken 18.00.

Lombardiet i det nordlige Italien omkring finanscenteret i Milano er det hårdest ramte område med 6804 nye smittetilfælde tirsdag.

Contes regering vil af hensyn til økonomien undgå at genindføre en landsomfattende nedlukning af hele det italienske samfund, som det skete i foråret. Italiens økonomi ventes at blive reduceret med mindst ni procent i år.

Sidste måned godkendte Contes regering en hjælpepakke til erhvervslivet på 5,4 milliarder euro (over 40 milliarder kroner). En ny pakke på 1,5 milliarder euro (over 11 milliarder kroner) ventes at blive godkendt i denne uge.