Mindst 20 mennesker dræbt i hotel-angreb i Burkina Faso

Mange er blevet befriet fra en gidseltagning på hotel i Ouagadougou efter flere timers tilbageholdelse.

Mindst 20 mennesker er blevet dræbt i forbindelse med et angreb på et hotel i Burkina Fasos hovedstad, Ouagadougou, fredag aften.

Det oplyser en hospitalsdirektør ifølge flere internationale medier, herunder nyhedsbureauerne Reuters og AFP.

– Vi har ikke det præcise dødstal, men der er mindst 20 døde, siger Robert Sangare, der leder hospitalet Yalgado Ouedraogo, til AFP.

Sikkerhedsstyrker i Burkina Faso er natten til lørdag rykket ind for at få kontrol over hotellet, hvor formodede islamister har taget et ukendt antal gidsler.

Tidligt lørdag morgen oplyser landets kommunikationsminister, Remis Dandjinou, at 33 gidsler, herunder regeringens minister for blandt andet arbejde, er blevet befriet og transporteret til hospitalet. Det skriver Reuters.

Til AFP siger Dandjinou, at 63 gidsler er sluppet væk fra hotellet. 33 af dem skulle være såret.

– Der er dræbte, men vi har ikke tallet. Kampene står stadig på for Burkina Fasos sikkerhedsstyrker, der bliver støttet af franske specialstyrker, siger Dandjinou til AFP.

Den militante gruppe al-Qaeda i det Islamiske Maghreb (Aqim) har taget skylden for angrebet, skriver Site, der specialiserer sig i at overvåge militante grupper, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Gruppen hævder at have dræbt 30 gidsler på hotellet, skriver The New York Times. Oplysningen stammer fra en udtalelse fra Aqim gennem en krypteret mobiltjeneste.

Ud over de mindst 20 dræbte, er cirka 15 personer tidligere på natten blevet kørt til et hospital, efter at de blev såret i angrebet.

– Vi har mindst 15 personer med skudsår og andre, der er kommet til skade, da der udbrød panik i forsøget på at flygte fra hotellet, siger hospitalsdirektør Robert Sangare til AFP.

Bevæbnede mænd stormede sent fredag hotellet, der ligger i et forretningskvarter i hovedstaden Ouagadougou.

De satte adskillige biler i brand og affyrede varselsskud for at holde folk væk. Da nationalgarden ankom, førte det til skudveksling mellem angrebsmændene og sikkerhedsfolkene.

Siden rykkede sikkerhedsstyrker ind på hotellet. Mindst én amerikansk militærperson "yder assistance og rådgiver" franske styrker, der angiveligt er involveret i aktionen.

Det er uklart, om de omkomne er hotelgæster, ansatte eller gerningsmænd. Der er ikke oplyst nationaliteter på de dræbte, men ifølge TV2 har den danske ambassade i landet bekræftet, at danskere ikke er involveret i angrebet.