Knap en sjettedel af Nicaragua er uden strøm efter dødelig storm

En tropisk storm ved navn Julia har forårsaget 25 dødsfald og evakuering af mange familier i Mellemamerika.

En beboer nær Nicaraguas caribiske kyst tømmer søndag sit hjem for vand med en spand. Den tropiske storm Julia gik søndag i land fra det Caribiske Hav i Nicaragua.

En beboer nær Nicaraguas caribiske kyst tømmer søndag sit hjem for vand med en spand. Den tropiske storm Julia gik søndag i land fra det Caribiske Hav i Nicaragua.

En tropisk storm ved navn Julia har kostet mindst 25 liv i Mellemamerika, siden den søndag gik i land i Nicaragua.

De fleste dødsfald er sket i El Salvador og Honduras.

Mandag eftermiddag lokal tid aftager stormen i styrke. Den forårsager dog kraftig regn i en del af Mellemamerika og det sydlige Mexico.

I Nicaragua har Julia forårsaget strømafbrydelser, og en million mennesker er uden strøm. Der bor omkring 6,6 millioner mennesker i landet.

Flere end 13.000 familier er blevet tvunget til at evakuere på grund af kraftig regn og oversvømmelser i Nicaragua.

I Honduras er der fem bekræftede dødsfald. Blandt dem er en kvinde, der døde søndag, da hun blev revet bort af store mængder vand, og en fireårig dreng, der kæntrede i en båd nær grænsen til Nicaragua søndag aften.

I Panama har redningstjenesten mandag bekræftet to dødsfald på grund af voldsom regn. Omkring 300 mennesker er blevet evakueret fra landsbyer nær grænsen til Costa Rica.

Myndighederne i El Salvador melder om ti dødsfald – af dem er fem soldater.

Mellem søndag og mandag mistede otte personer livet i Guatemala ifølge myndighederne. Syv er kvæstede, og hundredvis er påvirkede af stormen.

Julia gik i land på Nicaraguas caribiske kyst søndag, hvor den krydsede landet og fortsatte ud i Stillehavet.

Mandag bevæger stormen sig i nordvestlig retning med 24 kilometer i timen langs kysten i El Salvador ifølge USA's Nationale Orkancenter, NHC.

NHC estimerer, at Julia højeste vindhastighed bliver omkring 56 kilometer i timen, og mandag eftermiddag er stormens midte omkring 56 kilometer fra Guatemalas stillehavskyst.

Selv om Julia aftager i styrke, ventes den mexicanske region Tehuantepec og det vestlige Honduras at få op til 15 centimeter regn.

I Nicaragua, Honduras og Guatemala ventes mindre regn ifølge NHC.

/ritzau/Reuters