Islamisk Stat løslader 270 fanger – men tager 50 andre

Ifølge gruppe, der følger krigen i Syrien, har IS frigivet mange civile, men bortført andre.

Islamisk Stat (IS) har angiveligt løsladt 270 af 400 personer, som den ekstremistiske gruppe bortførte i weekenden.

Oplysningen kommer fra Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der følger krigen i Syrien gennem et netværk af meddelere i landet.

De 400 civile blev bortført, da IS angreb et regeringskontrolleret område i Deir al-Zor i det østlige Syrien lørdag.

Samtidig skulle IS dog have taget andre 50 personer til fange efter tirsdag at have gennemgået huse i dele af byen, som gruppen nu har kontrol over.

Rami Abdulrahman, der er chef for Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, siger, at Islamisk Stat fortsat tilbageholder mandlige fanger mellem 14 og 55 år for at afhøre dem.

– De, som ifølge IS har bånd til regimet, vil blive straffet og de, som ikke har bånd til regimet, skal gennemgå et religiøst kursus baseret på gruppens forståelse af islam, fortæller Abdulrahman.

Islamisk Stat er kendt for at praktisere en ekstremt radikal version af islam.

De løsladte fanger vil fortsat skulle bo i landsbyer, som er under IS' kontrol. Byerne forbinder gruppens højborg Raqqa med områder i nabolandet Irak.

Islamisk Stat kontrollerer størstedelen af den olierige Deir al-Zor-provins og dens hovedstad, der har det samme navn.

I de seneste uger har gruppens højborge i Syrien været mål for forstærkede luftangreb fra både den amerikanske koalition og fra Rusland.

Flere end 250.000 mennesker vurderes at være dræbt i konflikten i Syrien, siden den udbrød i 2011. Millioner er blevet sendt på flugt.