Helikoptere redder over 200 personer fra brande i Californien

En stor skovbrand i det nordlige Californien bragte natten til søndag over 200 mennesker i overhængende fare.

Mere end 200 mennesker er natten til søndag lokal tid blevet evakueret med helikopter, efter at de blev fanget af en skovbrand i det nordlige Californien.

Det oplyser myndighederne i delstaten søndag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Personerne var nødt til at blive reddet med en militærhelikopter, da skovbranden havde afskåret den eneste flugtvej ud af reservoiret Mammoth Pool – et populært fritids- og campingområde i nationalparken Sierra National Forest.

Nationalparken ligger cirka 70 kilometer nordøst for byen Fresno.

Flammerne fra branden bevægede sig ifølge AFP så hurtigt, at folk på et tidspunkt blev bedt om "søge ly på stedet" og hoppe i reservoiret om nødvendigt.

20 personer blev efter evakueringen transporteret til hospitaler i området. Det oplyser politiet i amtet Madera søndag på Twitter. Mindst to personer er alvorligt kvæstede ifølge brandvæsnet i Fresno.

– Simpelthen fantastisk livreddende arbejde af nationalgarden i Californien med at bringe mere end 200 personer i sikkerhed i løbet af natten fra overhængende fare, skriver chef for nationalgarden Daniel Hokanson søndag på twitter.

Han har på Twitter delt et billede, hvor man kan se helikopteren omgivet af flammer.

– Vi er fuldstændig fanget. Der er flammer til alle sider. Overalt omkring os, siger Jeremy Remington i en video, der blev delt på Twitter, før han blev evakueret ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Skovbranden i området begyndte fredag i meget stejlt og utilgængeligt terræn. Den har siden bredt sig til et område på 184 kvadratkilometer.

Det gør skovbranden til en af Californiens største i en usædvanligt travl brandsæson.

I alt har otte mennesker mistet livet i brande de seneste tre uger. Cirka 3300 bygninger er desuden blevet ødelagt.

Delstaten har i løbet af weekenden oplevet rekordhøje temperaturer, hvilket kun har forværret den i forvejen høje brandfare i staten.

Søndag nåede temperaturen op på hele 43 grader i storbyen Los Angeles.