Hærpiloter i USA skal trænes efter dødelige helikopterulykker

USA’s hær har indført et midlertidigt flyveforbud for piloter, indtil de har fuldført den nødvendige træning.

Stabschefen for den amerikanske hær har fredag beordret alle piloter, der ikke er involveret i kritiske missioner, til at blive på jorden, indtil de har gennemført den nødvendige træning.

Ordren kommer, efter at fire helikoptere er styrtet ned i løbet af de seneste uger.

Torsdag kolliderede to AH-64 Apache-helikoptere i den amerikanske delstat Alaska. Tre soldater blev dræbt, mens en fjerde blev kvæstet.

I marts styrtede to Black Hawk-helikoptere ned i delstaten Kentucky og efterlod ni personer døde.

Ulykkerne har fredag fået general James McConville til at beordre "et midlertidigt flyveforbud".

– Tiltaget betyder, at alle hærens piloter – undtagen dem, der deltager i kritiske missioner – bliver holdt på jorden, indtil de har fuldført den nødvendige træning, oplyser hæren i en erklæring.

Det midlertidige flyveforbud på 24 timer skal gennemføres af piloterne mellem 1. og 5. maj. For piloterne i Nationalgarden og reservestyrkerne gælder det, at træningen skal gennemføres inden 31. maj.

I løbet af de seneste år har der været adskillige styrt blandt amerikanske militærfly.

I februar blev to personer fra Nationalgarden i Tennessee dræbt under en træningsflyvning i Alabama.

Sidste år blev fire amerikanske marinesoldater dræbt under en Nato-øvelse i Norge, da deres V-22B Osprey styrtede ned. Årsagen var ifølge efterforskere tilsyneladende, at luftfartøjet havde ramt et fjeld.

Og i 2021 blev to amerikanske flådepiloter reddet, efter at deres T-45C Goshawk-kampfly var styrtet ned i et boligkvarter i Fort Worth i Texas under en træningsøvelse.

Piloterne skød sig ud af flyet, før det styrtede ned.

/ritzau/AFP