Gratis flybilletter skal lokke turister tilbage til Hongkong

Hongkong vil uddele 500.000 gratis flybilletter for at få gang i turismen efter tre år med coronavirus.

Styret i Hongkong går nye veje for at lokke udenlandske turister til storbyen ved Det Sydkinesiske Hav. For tre år med varierende coronarestriktioner har sat sit præg på turistsektoren.

Derfor vil Hongkong uddele 500.000 gratis flybilletter.

Det fortæller John Lee, der leder styret i storbyen, som er en delvist selvstændig enhed under Kina. Det skriver Reuters.

Den generøse uddeling af flybilletter til udlændinge er en del af en større kampagne, der skal få turismen op i gear igen.

– Hongkong er nu forbundet med det kinesiske fastland og hele den øvrige verden, og der er ikke nogen isolation, ingen karantæne og ingen restriktioner, siger John Lee i en præsentation torsdag.

Hongkong har været underlagt strenge restriktioner, siden coronapandemien brød ud for tre år siden. I en stor del af tiden har Hongkong teknisk set været afskåret fra resten af verden.

De fleste af storbyens restriktioner blev ophævet i december. Folk skal dog stadig bære mundbind i det offentlige rum, bortset fra når de motionerer.

Derudover skal de studerende i storbyen testes dagligt med hurtigtest for smitte med coronavirus.

Først i januar åbnede Hongkong for indrejse fra udlandet.

Mange i Hongkong har undervejs advaret om, at de strenge restriktioner risikerede at skade storbyens konkurrenceevne og dens position som internationalt finanscentrum.

De 500.000 gratis flybilletter bliver formidlet videre til luftfartsselskaberne Cathay Pacific, Hongkong Express og Hongkong Airlines. De kan uddele flybilletterne fra 1. marts og seks måneder frem.

Det fremgår ikke, hvordan modtagerne af billetterne skal findes.

Hongkong var en britisk kronkoloni indtil 1997, hvor byen blev overdraget til Kina. Siden har Hongkong været et delvist selvstændigt styre.

/ritzau/Reuters