Grækenland vil tage Tyrkiets turister

Turister fravælger Tyrkiet på grund af terror, mens Grækenland er klar til at tage imod de rejselystnes penge.

Grækenland forventer, at der vil komme langt flere turister i år end sidste år.
Grækenland forventer, at der vil komme langt flere turister i år end sidste år.

Den enes død er den andens brød, og Grækenland gør i disse dage klar til at få deres brød. Det i form af turister, der grundet frygt for terror holder sig fra Tyrkiet, men stadig vil sydpå for at slikke sol.

Det skriver Bloomberg News.

Ifølge nyhedsbureauet forventer den græske turismeforening, Greek Tourism Confederation, at antallet af turister vil stige med over en million i 2016 til 25 millioner og indtægterne fra turisme med 800 millioner euro til 15 milliarder euro.

Det sker samtidig med, at Tyrkiets ministerium for kultur og turisme fortæller, at antallet af turister faldt med 10 procent i februar sammenlignet med februar året før.

Tyrkiet er de seneste måneder blevet ramt af en række terrorangreb i storbyerne Istanbul og Ankara. Blandt andet mistede flere tyske turister livet i førstnævnte.

Det har sendt antallet af bookinger til ferie i Tyrkiet sydover. Britiske Thomas Cook har meldt om dyk på op mod 40 procent tidligere på året, og også danske rejsebureauer har fortalt om faldende bestillinger til landet mellem Asien og Europa.

Samtidig forventes der at ankomme langt flere russere, efter at Tyrkiet og Ruslands sværdslag i Syrien har fået Rusland til at fraråde rejser til Tyrkiet.

Greek Tourism Confederations forventning er dog baseret på, at de græske politikere gennemfører deres løfter til EU, så landet bliver i euroen. Samtidig er det afhængig af, at antallet af flygtninge ikke begynder at stige igen.

– Spørgsmålet om Grexit spøger stadig. Lagt sammen med flygtningekrisen giver det ikke det billede af stabilitet, som vores land har brug for, siger formand for Greek Tourism Confederation, der dækker over mere end 50.000 turismerelaterede selskaber, Andreas Andreadis til Bloomberg News.

Turisme står for 18,5 procent af Grækenlands BNP.