Forsvundet fly: Genstand på 24 meter opdaget i havet

To genstande i Det Indiske Ocean kan stamme fra forsvundet fly. Flere skibe og fly bliver sendt til stedet.

Satellitter har spottet to genstande i havet ud for den australske vestkyst, og genstandene kan stamme fra Malaysia Airlines-flyet, som har været forsvundet i snart to uger.

Ifølge Australiens marinesikkerhedsmyndighed (Amsa) står efterforskerne med det bedste spor i den snart 14 dage lange eftersøgning.

– Det er et spor, og det er nok det bedste spor, vi har lige nu. Men vi har brug for at komme derhen, finde dem (genstande, red.), se dem og vurdere dem for at vide, om det virkelig er af betydning eller ej, siger John Young, chef for nødberedskabet i Amsa.

Den største genstand, som er blevet opdaget i den sydlige del af Det Indiske Ocean, er på 24 meter. Men billederne er uklare, siger John Young på et pressemøde i Australiens hovedstad, Canberra.

– Genstandene er relativt utydelige. For mig at se har genstandene en rimelig størrelse og er sandsynligvis overskyllet med vand og vugger op og ned i overfladen, lyder det fra John Young.

– Den største blev vurderet til at være 24 meter. Der er en anden, der er lidt mindre, tilføjer han.

John Young siger, at eftersøgningsarbejdet vanskeliggøres af dårlig sigtbarhed i området. Han understreger samtidig, at genstandene måske slet ikke har noget med passagerflyet at gøre.

Et australsk fly er allerede ankommet til stedet, og tre andre fly følger efter for at undersøge genstandene, lyder det på pressemødet.

Malaysias flåde sender seks skibe og tre helikoptere til det sydlige Indiske Ocean for at deltage i eftersøgningen efter det forsvundne fly, rapporterer CNN.