Før EgyptAir-fly styrtede i havet blev der talt om ild

Ordet "ild" blev nævnt på EgyptAir-fly, men det er for tidligt at slutte noget om årsagen, siger kommission.

En havarikommission i Egypten siger, at ordet "ild" blev nævnt i cockpittet på et EgyptAir-fly, der styrtede 19. maj. (arkivfoto)
En havarikommission i Egypten siger, at ordet "ild" blev nævnt i cockpittet på et EgyptAir-fly, der styrtede 19. maj. (arkivfoto)

Ordet "ild" høres på en optagelse fra cockpittet på det EgyptAir-fly, der styrtede i Middelhavet i maj med 66 omkomne til følge.

Havarikommissionen i Egypten har undersøgt flyets sorte bokse, der begge var delvist ødelagte, og optagelsen fra flyet bekræfter tidligere fund.

– Det er stadig for tidligt at sige noget om årsagen eller brandstedet, oplyser kommissionen i en udtalelse.

Data på den anden sorte boks har tidligere bekræftet, at der var gået en røgalarm på flyet. Der er også fundet sod og tegn på varmeskader på vragdele.

Der var 40 egyptere, 15 franskmænd, to irakere og to canadiere om bord. Desuden var der en enkelt statsborger fra hvert af landene Algeriet, Belgien, Storbritannien, Tchad, Portugal, Saudi-Arabien og Sudan på flyet.

Passagerflyet var lettet 19. maj fra Paris og på vej mod Kairo, da det styrtede i havet.

Begge flyets sorte bokse blev bjærget efter styrtet, men teknikken var beskadiget. Det lykkedes med stort besvær og fransk hjælp at få oplysninger ud af dem begge.

Besætningen sendte ingen nødsignaler.

Egyptens minister for luftfart har tidligere sagt, at et angreb var den mest sandsynlige årsag til styrtet.

Det har Egyptens præsident, Abdel Fattah al-Sisi, nedtonet. Der kan lige så godt være en anden forklaring, har han sagt.