FN-udsending byder våbenhvile i Syrien velkommen

De Mistura håber, at våbenhvileaftalen i Syrien vil redde civile liv. Forhandlinger skal fortsætte, siger han.

Forhåbentlig kan våbenhvileaftalen betyde, at nødhjælp kan komme ud til Syriens civile, siger FN's særlige udsending, Staffan de Mistura. (Arkivfoto)
Forhåbentlig kan våbenhvileaftalen betyde, at nødhjælp kan komme ud til Syriens civile, siger FN's særlige udsending, Staffan de Mistura. (Arkivfoto)

FN's særlige udsending for Syrien, Staffan de Mistura, udtrykker håb om, at våbenhvileaftalen i Syrien vil føre til, at nødhjælp kommer ud til civile over hele det krigshærgede land.

I en udtalelse byder udsendingen aftalen velkommen og siger, at aftalen forhåbentlig "vil redde civile liv, lette leveringen af humanitær hjælp i Syrien og bane vej for produktive forhandlinger i Astana".

Rusland og Tyrkiet, som støtter hver sin side i Syrien-konflikten, presser på for at få indledt fredsforhandlinger snart i Astana, som er hovedstad i Kasakhstan.

Selv om Mistura udtrykker støtte til disse forhandlinger, der finder sted uden for FN-regi, understreger han, at forhandlinger ledet af hans kontor skal fortsætte efter nytår.

Efter planen genoptages forhandlingerne mellem parterne i Syrien 8. februar.

Torsdag meddelte både Ruslands præsident, Vladimir Putin, og Tyrkiets udenrigsminister, Mevlüt Cavusoglu, at Syriens regering og en alliance af oprørsgrupper har indgået en aftale om våbenhvile og er enige om at indlede fredsforhandlinger.

Den syriske hær og FSA-alliancen af oprørere bekræfter, at våbenhvilen træder i kraft fredag ved midnat.