Fire personer anmelder voldtægt på svensk musikfestival

To er anholdt efter tocifret antal anmeldelser af seksuelle overgreb og fire af voldtægt på Bråvallafestival.

Svensk politi har modtaget fire anmeldelser af voldtægt og et tocifret antal anmeldelser af seksuelle overgreb på den svenske musikfestival Bråvallafestivalen. Festivalen afholdes nær Norrköping i Sverige. Det skriver det svenske nyhedsbureau TT.

To mistænkte er blevet anholdt af politiet.

En af anmeldelserne går på, at en kvinde klokken et natten til lørdag er blevet voldtaget i forbindelse med et toiletbesøg på campingområdet ved Bråvallafestivalen.

– De havde haft samkvem inden, men da hun skulle forrette sin nødtørft, gennemførte han en voldtægt, siger Thomas Angevik, der pressetalsmand ved Östergötland Politi, til TT.

– Hun har beskrevet ham på en måde, der giver os et stærkt håb om at finde en mistænkt gerningsmand.

En af anmeldelserne om seksuelle krænkelser er blevet indgivet af to kvinder, der har anmeldt en 25-årig mand for at onanere nær en af musikscenerne.

– Da vi arbejder på sagen, henvender yderligere en kvinde sig og anmelder samme person for voldtægt. Vi pågreb ham, og han er blevet frigivet igen, siger Thomas Angevik.

Den anden anholdte er en mand i 20'erne, der ifølge Thomas Angevik har festet med en pige, indtil hun blev træt og gik i seng. Hun vågnede senere af, at manden havde påbegyndt samleje med hende, oplyser talsmanden.

Også han er blevet frigivet, efter at politiet har afhørt manden.

Ifølge politiet udgør årets antal af anmeldelser af seksuelle forbrydelser en kraftig stigning fra "nogle enkelte" tidligere år.

Festivalen har sidste dag lørdag og åbnede onsdag. Festivalen deler flere hovednavne med Roskilde Festival. Danske Volbeat og Lukas Graham optræder også på den svenske festival, der de seneste år har haft lidt over 50.000 besøgende.