Fem betjente anklages for drab efter brutal anholdelse i USA

En 29-årig mand døde 10. januar efter en anholdelse ved et lyskryds. Nu er betjentene bag anklaget for drab.

Steve Mulroy, der er statsadvokat i Shelby County i Tennessee, oplyser torsdag, at fem betjente er blevet anklaget for drab.

Steve Mulroy, der er statsadvokat i Shelby County i Tennessee, oplyser torsdag, at fem betjente er blevet anklaget for drab.

Fem tidligere politibetjente fra den amerikanske by Memphis er blevet anklaget for drab efter en brutal anholdelse tidligere på måneden.

Det meddeler statsadvokaten i Shelby County i delstaten Tennessee.

De fem betjente var alle involveret i den voldelige anholdelse af 29-årige Tyre Nichols den 7. januar i år.

Nichols døde 10. januar, tre dage efter at han havde pådraget sig store skader under anholdelsen ved et lyskryds.

– Vi befinder os her i dag på grund af en tragedie, der ikke blot har såret en familie dybt, men såret os alle, siger statsadvokat Steve Mulroy.

De fem tidligere betjente er alle anklaget for second degree murder.

Det defineres her som et bevidst drab af en anden person. Forskellen fra first degree murder er, at drabet ikke har været planlagt på forhånd.

Eksbetjentene er desuden blandt andet anklaget for grov vold.

Det ventes, at der fredag bliver offentliggjort optagelser fra betjentenes såkaldte bodycams. Det er kameraer, som amerikansk politi bærer på kroppen for at optage og dokumentere eksempelvis anholdelser.

Tyre Nichols blev stoppet ved et lyskryds på vej til en lokal park. Det har hans mor tidligere oplyst, skriver det britiske medie BBC.

Ifølge lokale myndigheder stoppede betjentene ham på grund af uforsvarlig kørsel. Herefter opstod der to "konfrontationer", skriver BBC.

Den første opstod, da den 29-årige mand angiveligt forsøgte at flygte til fods. Den anden opstod, da betjentene anholdt ham.

De fem betjente, der torsdag er anholdt, er alle sorte og mellem 24 og 32 år. Også det 29-årige offer var sort.

Politivold har været et stort tema i USA særligt siden sagen om den sorte amerikaner George Floyd, der i 2020 blev dræbt af en hvid betjent under en anholdelse.

/ritzau/Reuters