FAKTA: Mysteriet om det forsvundne MH370

Jagten på det forsvundne MH370-fly er tirsdag blevet suspenderet.

Tirsdag har regeringerne fra Kina, Malaysia og Australien oplyst, at de suspenderer eftersøgningen efter flyet MH370 i Det Indiske Ocean.

Eftersøgningen har ikke kastet resultater af sig på trods af, at der er benyttet de fremmeste videnskabelige redskaber og metoder, skriver landene i en fælles pressemeddelelse.

Læs om det forsvundne fly her, der har været en af luftfartens største mysterier:

* Passagerflyet rute MH370 fra Malaysia Airlines lettede 8. marts 2014 fra Kuala Lumpur i Malaysia for at flyve til Beijing i Kina.

* Flyet, en Boeing 777 med 239 mennesker om bord, nåede aldrig frem.

* Myndighederne siger, at det forlod sin rute og af uklare årsager og satte kursen sydpå.

* Teorien er, at det fortsatte med at flyve, indtil det løb tør for brændstof, hvorpå det styrtede ned i Det Indiske Ocean.

* Der er tale om et af luftfartens største mysterier.

* I slutningen af juli blev der fundet en vragdel på den franske ø La Réunion i Det Indiske Ocean. Det var en del af en vinge – en såkaldt flaperon.

* Eksperter har undersøgt vragdelen, og Malaysias premierminister har bekræftet, at der er tale om en vragdel fra MH370.

* Analyser viser også, at to store metalstykker, der er blevet fundet i Mozambique på det afrikanske kontinent, med stor sandsynlighed stammer fra flyet.

* Der er fundet lignende dele på øen Mauritius, der ligger øst for Madagaskar, og i Sydafrika.

* Få uger før flyet lettede fra Kuala Lumpur har piloten trænet en rute, der afviger fra turen til Beijing, men i stedet flyver ud over Det Indiske Ocean i den retning, som eftersøgningen har fokuseret.

* Oplysningen stammer fra magasinet New York, der angiveligt har set en hemmeligstemplet rapport fra myndighederne i Malaysia.

* 17. januar 2017 suspenderer Kina, Australien og Malaysia eftersøgningen efter flyet.

* I Frankrig er en selvstændig efterforskning i gang. Her har en undersøgelse ikke fundet spor i passagerne og pilotternes baggrund.

Kilde: Reuters, AFP, Ritzau