Ekspert: Begivenhed i Det Hvide Hus var en superspreder

Anthony Fauci beskriver begivenheden som en situation, hvor folk var stuvet sammen og ikke bar mundbind.

Der var mange mennesker til stede i Rosenhaven 26. september, da dommer Amy Coney Barrett blev præsenteret som kandidat til det ledige sæde i USA's højesteret.
Der var mange mennesker til stede i Rosenhaven 26. september, da dommer Amy Coney Barrett blev præsenteret som kandidat til det ledige sæde i USA's højesteret.

En begivenhed afholdt i Rosenhaven i Det Hvide Hus 26. september var en "superspreder-begivenhed", hvor mange mennesker blev smittet med coronavirus.

Det fortæller sundhedsekspert Anthony Fauci, der fungerer som den amerikanske regerings øverste rådgiver om covid-19, i et interview med CBS News Radio.

– Jeg tror, at tallene taler for sig selv. Vi havde en superspreder-begivenhed i Det Hvide Hus, siger Fauci til radiostationen ifølge nyhedsbureauet dpa.

– Det var en situation, hvor folk var stuvet sammen og ikke bar mundbind, så dataene taler for sig selv, tilføjer han.

Der var over 150 gæster til stede i Rosenhaven 26. september.

I kølvandet på begivenheden, hvor præsident Donald Trump præsenterede dommer Amy Coney Barrett som sin kandidat til USA's højesteret, var omkring 30 mennesker smittet med coronavirus.

Blandt andre præsidenten selv, førstedame Melania Trump, rådgiver Hope Hicks og pressesekretær Kayleigh McEnany.

Fem dage efter begivenheden i Rosenhaven meddelte Trump på Twitter, at han og førstedamen var blevet testet positive for coronavirus.

I dagene, der fulgte, meddelte en lang række af de personer, som havde været med til præsentationen af Amy Coney Barrett, at også de var smittede.

Herunder den republikanske senator Mike Lee fra delstaten Utah, senator Thom Tillis fra Republikanernes Nationale Komité (RNC), tidligere rådgiver for Trump Kellyanne Conway, Trumps valgkampagneleder, Bill Stepien, og tidligere New Jersey-guvernør Chris Christie.

Flere amerikanske medier skriver fredag lokal tid, at præsident Trump lørdag vil afholde et vælgermøde på plænen foran Det Hvide Hus, hvor flere hundrede ventes at deltage.

Det vil i så fald blive den første offentlige begivenhed, præsidenten deltager i, siden han blev testet positiv for coronavirus.