Donald Trumps hawaiianske torn i øjet vil i Kongressen

De juridiske kampe mod Det Hvide Hus får justitsminister i Hawaii Douglas Chin til at gå efter et kongressæde.

Hawaiis demokratiske justitsminister, Douglas Chin, der har kæmpet en hård kamp mod Donald Trumps indrejseforbud og andre af præsidentens politikker i det forgangne år, stiller op til USA's kongres.

Det oplyser Douglas Chin i en pressemeddelelse.

Chin søger at erstatte partifællen Colleen Hanabusa, der går efter en guvernørpost.

Douglas Chin forklarer, at det især er det seneste års juridiske kampe mod beslutninger fra Det Hvide Hus, som har inspireret ham til at stille op.

Chin har været en aktiv og højlydt modstander af Donald Trump og ikke mindst præsidentens indrejseforbud mod borgere fra en række lande med overvejende muslimske befolkninger.

Douglas Chin har kritiseret samtlige versioner af indrejseforbuddet, som han mener diskriminerer muslimer.

– Jeg har været i retten igen og igen for at stoppe nogle af de forskellige beslutninger fra Trump-administrationen. For mig føles det som det rigtige skridt at stille op til Kongressen, udtaler Chin.

Han argumenterer også for, at Donald Trumps indrejseforbud forhindrer indbyggere i Hawaii i at modtage besøg fra slægtninge i de lande, der er omfattet af forbuddet.

– Det er de daglige angreb på folks borgerrettigheder og angrebene på forskellige klasser, der virkelig motiverer mig, siger han videre.

Douglas Chin siger, at også delstatens strategiske militære betydning vil blive et centralt emne, hvis han bliver valgt til Kongressen.

– Ord og tweets, der er kommet fra denne administration, har været yderst plagsomme og rejst stor frygt her i Hawaii, siger Chin med henvisning til spændingerne mellem Nordkorea og USA.

– Det er grund til at argumentere for en stærk militær tilstedeværelse, men også for stærke diplomatiske forbindelser til alle fremmede lande. De synes at være fraværende lige nu.

Douglas Chin er søn af kinesiske migranter, der kom til USA i 1950'erne. Hans far fungerede som tolk for USA under Koreakrigen.

Chin er gift og har to børn og blev udnævnt til justitsminister i Hawaii i 2015