Corona og tørt vejr presser brandmænd under storbrand i Oregon

Et lyn udløste en skovbrand i starten af juli i Oregon. Siden er branden blevet en af de største i delstaten.

Brandvæsenet i USA kæmper fortsat mod en enorm naturbrand i delstaten Oregon, hvor tørt og blæsende vejr fredag har sat yderligere fut i flammerne efter flere dage med gunstigt vejr.

Samtidig vanskeliggør et udbrud med coronavirus blandt beredskabet kampen mod branden, der har stået på i tre uger.

Oregon står desuden over for en weekend med ny forhøjet brandrisiko på grund af den lave fugtighed og kraftige vinde, der ifølge meteorolog Sarah Rogowski fra den nationale vejrtjeneste i USA (NWS) kan blæse til flammerne og sprede gløder yderligere.

Fredag havde branden hærget et område på 162.000 hektar og ødelagt træer og mindst 67 hjem nær grænsen til Californien. Da det stod værst til, var mindst 2000 mennesker blevet evakueret.

USA's skovmyndigheder vurderer, at branden blev udløst i begyndelsen af juli af et lynnedslag. Den ulmede i cirka fem dage, før den blev opdaget 6. juli.

Selv om brandens spredning er blevet bremset de seneste dage med gunstigere vejr, er branden stadig Oregons tredjestørste siden 1900. Det er også den mest massive, der er blusset op i det vestlige USA denne sommer.

Et coronaudbrud blandt brandvæsenet gør ikke situationen bedre. Mindst ni brandmænd er kommet i karantæne efter at være blevet testet positive for coronavirus.