Britisk premierminister har fremlagt skatteregnskab

Rishi Sunak og hans kone, Akshata Murthy, er det rigeste par, som nogensinde har boet i Downing Street 10.

Rishi Sunak og hans kone, Akshata Murthy, er det rigeste par, som nogensinde har boet i Downing Street 10.

Foto: Ben Stansall/Ritzau Scanpix

Den britiske premierminister, Rishi Sunak, offentliggjorde onsdag sit personlige skatteregnskab, som viste, at han har betalt over en million pund – mere end 8,41 millioner kroner – i skat over tre år.

Sunak og hans kone, Akshata Murthy, er det rigeste par, som nogensinde har boet i Downing Street 10.

I maj sidste år blev Sunak den første politiske leder, som blev medtaget på The Sunday Times' liste over de rigeste briter. Parret ligger på en plads som nummer 222 med en formue på 730 millioner pund.

Murthy er datter af en af grundlæggerne af den indiske IT-gigant Infosys og ejer omkring 0,9 procent af selskabet, hvilket sidste år sikrede hende en dividende på 11,6 millioner pund svarende til 98 millioner kroner.

Regnskabet viser, at Sunak fik knap 330.000 pund, godt 2,8 millioner kroner, i løn som premierminister sidste år sammen med renter fra opsparing og investeringer.

Yderligere 1,6 millioner pund (13,5 millioner kroner) modtog han fra en investeringsfond i USA.

Den 42-årige Sunak, som tidligere har været finansminister, lovede at offentliggøre sit skatteregnskab under sin valgkamp mod Liz Truss i sommeren 2022. Han tabte valgkampen til Truss om at efterfølge Boris Johnson.

Sunak blev premierminister, da Truss trådte tilbage i oktober.

Sunak er født i Southampton af indiske indvandrere,

Sunaks kone havde tidligere rent skattemæssigt organiseret sig, så hun ikke betalte skat af udbyttet i Storbritannien, men hun betaler i dag skat i Storbritannien af sine oversøiske indtægter.

/ritzau/Reuters