Avis: Anklager mod betjent i Ferguson-sag droppes

Ifølge New York Times viser memo, at betjent ikke krænkede den sorte teenager Michael Browns borgerrettigheder

Det amerikanske justitsministerium er ved at lukke sin efterforskning af sagen om den sorte ubevæbnede teenager, der blev skudt og dræbt i Ferguson, Missouri og afgøre om den hvide politibetjent krænkede teenagers borgerrettigheder, skriver the New York Times onsdag.

Avisen citerer juridiske embedsmænd for at oplyse, at anklagemyndigheden arbejder på et memo, hvor man anbefaler, at der ikke bliver rejst tiltale for krænkelse af borgerrettigheder mod politibetjenten Darren Wilson.

Ifølge anklagemyndigheden har FBI i sin efterforskning ikke har fundet noget bevis, der kan understøtte en anklage om krænkelse af borgerrettigheder mod betjenten.

Det vil lukke sagen om den 18-årige Michael Brown, hvis død i august førte til månedlange protester over hele USA og skabte en debat om politiet brug af magt.

Michael Browns familie har sat deres lid til, at der fra føderalt hold ville blive ført en retssag mod betjenten, efter at en storjury i Missouri i efteråret afgjorde, at der ikke skulle rejses tiltalte mod Darren Wilson.