Vindmøller på havet i perspektiv

Af Martin Henriksen, medlem af kommunalbestyrelsen som løsgænger og partiuafhængig

Tilbage vil stå afskåret halve møller ude på havet.

Energistyrelsen har desværre givet tilladelse til at opføre 26 høje havvindmøller cirka otte kilometer fra den stevnske kyst. Det sker på trods af Stevns Kommunes tydelige indsigelse mod projektet. Vi kan roligt regne med, at mere vil følge.

Når møllerne har udtjent deres værnepligt, så vil de blive skåret midt over og så bliver de ellers stående derude på havet. Kan I forestille jer det? Hvor mange ved egentlig det?

Tilbage står, at det vil ødelægge et stykke helt unikt dansk naturområde. Stevns Klint er verdensarv, og værd at passe på.

Nogle gange, så er vi mennesker så forhippet på at redde klimaet, at vi i stedet ødelægger naturen. De møller kan sagtens enten rykkes længere ud eller placeres et helt andet sted. Selvfølgelig kan de det. Jeg er ikke imod alle nye og anderledes energiformer. Men det skal give mening.

Efter min opfattelse er mediebilledet desværre også til tider unuanceret i forhold til klimadebatten. Konstant bliver oversvømmelser, varme perioder og tørke i medierne set som bevis på, at vi står ved afgrunden. Men ifølge forskere fra Danmarks Tekniske Universitet med flere, så har klimarapporter svært ved at fastslå, at vejret skulle være blevet mere ekstremt.

Jeg mener, at Stevns, klinten, borgerne og klima-, natur- og miljødebatten fortjener at nuancerne kommer med inden vi klistrer det hele til med flere vindmøller.