Video: En lille have på 5000 kvadratmeter

Foto: Jens Wollesen

Yrsa og Henning Brydesen Jensen synes ikke rigtig, at det er passende at kalde deres have for en park. Det lyder af lidt for meget, selv om flere af deres gæster har brugt udtrykket. Det er jo bare en landbohave, som de – ægteparret Jensen – har passet godt på i omkring 40 år, fremhæver Henning.

– Jeg kan jo godt lide at gå og rode i jorden, mens Yrsa tager sig af det med udsmykning, for det er hun bedst til, siger han.

Så Henning bruger det meste af sin tid på at passe planterne og sørge for, at det hele tager sig pænt ud. Det har han fået væsentligt bedre tid til siden sidste år, da han stoppede med at arbejde. Han har kørt lastbil det meste af sit liv, og han kan da stadig godt tage en afløsertur engang imellem. Men ellers vil han gerne have lov at kalde sig pensionist.

– Det må man godt, når man fylder 70 næste gang, siger han.

Parret flyttede ind på Slågårdsvej 12 tilbage i 1975. Først boede de til leje, men efter et par år købte de grunden, og så begyndte de at anlægge det, som Henning i dag kalder »en almindelig have«. Den dækker imidlertid 5196 kvadratmeter for at være helt nøjagtig.

I weekenden besøgte godt 100 mennesker den imponerende have, der bl.a. rummer staudebede, rosenbede, mange specielle træer og buske, en bålplads, en køkkenhave og vandkunst foruden mange pæoner, dagliljer, rhododendron, hortensia og hosta for bare at nævne nogle af de mange gevækster.

– Vi er begyndt at tage entré af vores gæster. Så er der lidt til at købe flere planter for, siger Henning.

Entréen er så beskeden som 20 kroner, så med weekendens rykind kom der et par tusind kroner i kassen. Umiddelbart rækker det ikke langt i en planteskole.

Parret er ivrige medlemmer af Haveselskabet og holder atter åben have i weekenden 13.-14. august mellem kl. 10 og 16.