Undersøgelse: Stevns Klint og Rødvig er landets absolutte højdespringere som turistmål

Foto: Thomas Krakau

Helt nye tal fra Telenors landsdækkende mobilnet viser en otte-dobling af datatrafikken i og omkring Rødvig ved klinten på Stevns. Nummer to på listen er Agersø. Her er datatrafikken »kun« steget med 385 procent, så Stevns i og ved Rødvig er ifølge teleselskabets undersøgelse dette års absolute højdespringer som turistmål for deres mobilkunder.

Grundet Corona-krisen har danskerne i høj grad byttet sydens sol ud med destinationer rundt omkring i Danmark. De nye tal fra Telenor viser, at den samlede datatrafik i sommerhusområderne er steget med hele 80 procent sammenlignet med sidste år. Men det er altså ikke noget at regne for, hvad de har set i forhold til på Stevns.

Kigges der på uge 28 og 29, så er det ikke kun i de sædvanligvis befolkede steder, som Skagen og Bornholm, hvor der ses en øget datatrafik.

Eksplosiv stigning

I Rødvig, nær turistattraktionen Stevns Klint, er dataforbruget steget med hele nærmest eksplosivt sammenlignet med samme uger sidste år. Det er da også det man hører hos både restauratører og lokalbefolkning. Aldrig har man set så mange mennesker i Rødvig før.

– Tallene fra vores netværk viser tydeligt, at mange danskere har valgt at holde ferien i Danmark i år. Derudover ser vi, at nogle steder overrasker mere end andre, i det datatrafikken i udvalgte byer nærmest er eksploderet sammenlignet med sommerferien sidste år. Vi overvåger konstant mobilnetværket og opgraderer løbende kapaciteten, så netværket kan følge med den stigende aktivitet, som vi har set i løbet af sommeren, siger netværksekspert i Telenor, Jesper Mølbak.

1,6 millioner kunder

Tallene baserer sig på trafikken i Telenors netværk for uge 28 og 29. Telenor har 1,6 millioner mobilkunder i Danmark, så det er et forholdsvis stort og repræsentativt statistisk materiale, der ligger til grund for opgørelsen.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Norden og i Asien.