Udskiftning af Østbanens skinner kan gå i gang til sommer

Tidsplan: Udskiftningen af Østbanens skinner kommer til at ske i to etaper, hvor første etape starter til juni 2023. Anden etape starter i marts 2024.

En nærmere redegørelse hvor togdriften fortsætter og hvor der indsættes togbusser under renoveringen af Østbanen vil først være endelig afklaret i marts måned. Foto: Henrik Fisker

Foto: Henrik Fisker

Stevns: Den vindende tilbudsgiver til udskiftningen af skinnerne på Østbanen har tilbudt en udførelsestidsplan, hvor strækningerne Køge-Hårlev og Hårlev-Faxe Ladeplads totalspærres for renovering i sommeren 2023.

Strækningen Hårlev-Rødvig spærres totalt for sporrenovering i forår og tidlig sommer 2024.

På strækningen Hårlev-Rødvig skal der foretages en fuldstændig udskiftning af sporkassen på hele strækningen og Rødvig station skal flyttes, hvilket giver en længere udførelsesperiode end de øvrige to strækninger.

Strækningen Køge-Hårlev-Faxe Ladeplads vil også blive lukket for togdrift i 2023 i det omfang Hårlev station er under ombygning, og der dermed ikke er adgang til Lokaltogs værksted i Hårlev.

En nærmere redegørelse hvor togdriften fortsætter og hvor der indsættes togbusser under renoveringen af Østbanen vil først være endelig afklaret i marts måned i forbindelse med indgåelse af kontrakt med den vindende tilbudsgiver.