Ubbesen og Haubek: En rejseberetning fra Østeuropa

Anne Haubek og Thomas Ubbesen fortæller om en rejse i Østeuropa. Du kan opleve de to tidligere DR-journalister på biblioteket i Store Heddinge. Prviatfoto
Anne Haubek og Thomas Ubbesen fortæller om en rejse i Østeuropa. Du kan opleve de to tidligere DR-journalister på biblioteket i Store Heddinge. Prviatfoto

Tag med Anne Haubek og Thomas Ubbesen på en rejse i øjenhøjde med østeuropæerne – 30 år efter Murens fald.

Den 9. november 1989 siden vågnede østeuropæerne op til en ny verden. Berlinmuren var faldet og Østblokken brudt sammen. Murens fald blev lig med kommunismens endeligt og markerede afslutningen på en epoke i Europas historie som var fyldt med had, pigtråd og kold krig.

Dengang var håbet lysegrønt og optimismen stor. Men hvordan ser virkeligheden i den tidligere Østbloks lande ud i dag?

På tirsdag fortæller de to tidligere DR-journalister: Anne Haubek og Thomas Ubbesen Store Heddinge Bibliotek om Østeuropa efter Murens fald.

Sidste efterår og vinter drog de to journalister nemlig med tog og bus ud på en rejse til vores kontinents østligste udkant. En rejse, som har bragt dem til de fjerneste hjørner af Østeuropa og ført til møder med mange af de mennesker, hvis liv gennem en lang årrække var formet af kommunismen.

I løbet af rejsen har Haubek og Ubbesen – der privat bor midt i Lund – mødt mange skæbner og lyttet til, hvordan østeuropæerne selv ser deres eget lands historie, og hvad de tænker om de 30 år der er gået siden Murens fald.

Foredraget: Østeuropæerne efter Berlinmurens fald kan opleves på Store Heddinge Bibliotek 29. oktober kl. 19-21. Billetter til foredraget koster 25 kroner og kan købes på bibliotekets hjemmeside: www.stevnsbib.dk under »Begivenheder«.

Du kan også hente din billet på bibliotekerne i Store Heddinge, Hårlev eller Strøby Egede i den betjente åbningstid.