Tre virksomheder fra Stevns hædret for deres indsats

Erhvervstræf 23: Årets virksomhed, årets iværksætter samt ikke mindst hæder til en virksomhed, der gennem en årrække har udvist et ekstraordinært samfundsansvar ved at udvise social ansvarlighed. Det var højdepunktet, da det lokale erhvervsråd på Stevns havde indkaldt til det årlige træf efter sin generalforsamling.

Hæder og klapsalver til tre virksomheder

Søren E. Pedersen fra Frøslevgaard fik overrakt CSR-prisen af udvalgsformand Bjarne Nielsen. For Søren E. Pedersen er prisen også et stort skulderklap til de mange unge, som gennem årene har arbejdet på Frøslevgaard – og som for manges vedkommende har fundet deres rette hylde og er kommet godt videre i livet. Foto: Rikke Michael Hansen

Tirsdag aften samledes det stevnske erhversliv til Erhvervstræf ’23. Lige omkring 100 var mødt op i Strøby Idrætscenter.

Blandt aftenens højdepunkter var uddelingen af de tre priser: Årets Virksomhed, Årets Iværksætter samt den såkaldt Årets CSR-pris (en pris for social ansvarlighed, red.).

Hvert år hædres nogle af de lokale virksomheder, som gør en stor indsats i dagligdagen, hvilket mange ser frem til med forventningens glæde. Nu er spændingen udløst.

– Jeg vil gerne sige tillykke til alle virksomheder, både de, der var nomineret til erhvervspriserne og vinderne. Jeg må glæde mig over, at der findes så inspirerende virksomheder i vores lokalområde; det lover godt for fremtiden. Der er potentiale for store ting og mange gode samarbejder. Vi skal skabe fundamentet og netværket, så kan jeg se, at virksomhederne har viljen, evnerne og kompetencer til at gøre resten, udtaler Lars Warm, der er formand for Stevns Erhvervsråd.

Knap 100 var med på Erhvervstræf ’23, som blev afholdt i Hal 1 i Strøby Idrætscenter. Udover erhvervslivet var også lokalpolitikere og kommunens folk mødte talstærkt op. Værter var Stevns Erhverv, der få timer forinden hed Stevns Erhvervsråd. Navneændringen blev besluttet på generalforsamlingen, som blev afholdt forud for erhvervstræffet. Foto: Rikke Michael Hansen

Erhvervschefen i Stevns Erhvervsråd, Thomas Christensen har som altid glædet sig til årets træf og til uddelingen af priserne:

– Det er utrolig bekræftende at se de mange iværksættere og erhvervsdrivende, der arbejder hårdt og målrettet for at få succes med deres virksomhed. Feltet har været hårdt i år, og de nominerede virksomheder er utrolig imponerende, så det har ikke været let for bestyrelsen at finde en vinder, siger erhvervschefen.

Mens det er Stevns Erhvervsråd og Stevns Kommune, der i samarbejde uddeler årets erhvervspriser, er det Stevns Erhvervsråds bestyrelse, som har udpeget vinderne af priserne blandt de tre nominerede i hver kategori.

Turistaktør blev Årets Virksomhed

Konference & Hotel Klinten, der ligger i Rødvig, er en af områdets største virksomheder både generelt og i turismebranchen. At netop Konference & Hotel Klinten i år kåres som årets virksomhed er, skyldes ikke kun, at stedet hvert år trækker flere erhvervsturister til området end nogen anden aktør. Siden stedets direktør, Claus Pedersen trådte til i 2019 har Klinten for alvor meldt sig ind i sommerturismen også.

Årets virksomhed blev Konference og Hotel Klinten med direktør Claus Pedersen i spidsen. I sin takketale glædede Claus Pedersen sig bl.a. over det rigtig gode samarbejde, som han oplever, at der er blandt aktørerne i Rødvig og omegn. Han sendte også en stor tak til sin stab, som i dag består af 30-35 medarbejdere, hvoraf de 20 er fastansatte. Foto: Rikke Michael Hansen

Claus og Klinten er en aktiv spiller i turismeudviklingen og i det lokale samarbejde om at løfte Stevns. Han sikrer samarbejde med mange forskellige aktører om flere og bedre oplevelser for kunder og lokale. Siden Claus kom til, er stedet blevet løftet, udviklet og optimeret, så Klinten nu på alle måder er en moderne virksomhed med voksende potentiale for mere’.

Konference & Hotel Klinten var nomineret til prisen sammen med Stevns Print/Repairshoppen og Østervang Sjælland A/S.

Vækstrejse er lige begyndt

Årets Iværksætter blev C.V. Hansen Aps. v. Chris Hansen, som på rekordtid har skabt sig selv en solid virksomhed med en portefølje af gode kunder.

Chris Hansen modtog iværksætterprisen. Han ejer virksomheden CV Hansen Aps, der arbejder med diamantboring og -skæring. Foto: Rikke Michael Hansen

’C.V. Hansen klarer alt inden for diamantboring og diamantskæring til kundernes fulde tilfredshed, for Chris går op i den gode service og det ordentlige arbejde, og er på den måde en super ambassadør for den stærke stevnske bygge- og anlægsbranche. Chris arbejder seriøst både med sin egen og med virksomhedens udvikling, og der er ingen tvivl om, at hans vækstrejse først lige er begyndt’.

De to øvrige nominerede til Årets Iværksættepris var: Industrial Level og Solvognen ApS.

Mere end 40 års indsats

CSR-prisen gives til en virksomhed, som har gjort en særlig indsats for at integrere medarbejdere uden for arbejdsmarkedet, og prisen gik i år til gårdejer Søren E. Pedersen, Frøslevgaard.

Søren E. Pedersen fra Frøslevgaard fik overrakt CSR-prisen af udvalgsformand Bjarne Nielsen. For Søren E. Pedersen er prisen også et stort skulderklap til de mange unge, som gennem årene har arbejdet på Frøslevgaard – og som for manges vedkommende har fundet deres rette hylde og er kommet godt videre i livet. Foto: Rikke Michael Hansen

Søren E. Petersen får prisen, fordi han gennem mere end fire årtier har hjulpet unge med særlige udfordringer godt ind på arbejdsmarkedet.

Søren har bl.a. formået at skabe trygge rammer for unge, der er udfordrede af ordblindhed, ADHD og autisme. Det lange samarbejde med Stevns Kommune, plus det, at Søren formår at møde de unge i øjenhøjde og kombinere fleksibilitet, forståelse og faste rammer er en indsats, der skal honoreres’.

Bjarne Nielsen, formand for Arbejdsmarked, Erhverv, Kultur og Turisme:

– Tillykke til Søren E. Pedersen fra Frøslevgaard med CSR-prisen Stevns 2023. Jeg glæder mig over Sørens store indsats og måden hvorpå han har skabt et frirum med plads og forståelse for unge med forskellige udfordringer.

Det er til glæde og gavn for alle, hver gang et ungt menneske får mod og tro på, at han eller hun også kan være en del af arbejdsmarkedet.

Jeg er imponeret over de virksomheder her i Stevns, som yder en vigtig indsats for at invitere mennesker ind på arbejdsmarkedet. Det er et meget prisværdigt arbejde, som I kan være utroligt stolte af. Tak for det!

Alle har forud for Erhvervstræf ’23 haft mulighed for at indstille virksomheder til Årets Iværksætter og Årets Virksomhed og ud fra disse, har bestyrelsen valgt de nominerede, mens det er Stevns Kommune, der har valgt de nominerede til Årets CSR-pris.