Strid om antal taxi-bevillinger

Foto: Jørgen Skjoldan

Stevns: Jævnligt taler private borgere og restauranter med flere om vanskeligheder med at få en hyrevogn på Stevns. Men folk klager ikke til kommunen, fremgår det af et møde mellem tre taxi-vognmænd og repræsentanter for kommunen.

De tre havde bedt om et møde, hvor de argumenterede for, at 10 bevillinger er rigeligt, og man derfor ikke bør opslå to ledige bevillinger. Det gjorde dog ikke tilstrækkeligt indtryk, og der er allerede fra Klippinge Taxa kommet ansøgning om yderligere en bevilling, da vognmand Hennning Stich gerne vil have to bevillinger.

– Ved siden af kørsel for Flextrafik fornemmer jeg et behov for mere kørsel, da jeg ofte må sige nej til ture, jeg ikke kan nå. Derfor har jeg brug for en vogn mere, men vil i øvrigt ikke blande mig i polemik med kollegerne, men bare passe min forretning, siger Henning Stich.

De tre andre vognmænd mener, at det udelukkende er fredag og lørdag nat, der kan være problemer med at skaffe en vogn. Derfor anbefaler de, at kunderne bestiller i god tid, hvis de f.eks. skal hjem lørdag nat, gerne dagen før.