Store bededag: Hvad Stevns ikke kan er muligt i Guldborgsund

Af Martin Henriksen, løsgænger og partiuafhængigt medlem af kommunalbestyrelse, Stevns Kommune

Gæt hvilket forslag de behandlede i Guldborgsund, da borgmesteren i Stevns Kommune sad og påstod, at en kommunalbestyrelse ikke kan behandle forslag om store bededag?

Ja, læseren kan vel næsten regne svaret ud.

For mens den socialdemokratiske borgmester, Venstre og det københavnske Kommunernes Landsforening forsøger at stoppe lokale debatter på Stevns, som de ikke bryder sig om – måske fordi det ikke passer fru Frederiksen og hendes tro væbnere Ellemann og Løkke – så tager man debatten i andre kommuner.

Jeg har ikke opgivet i forhold til store bededag, og hvis samtlige kommunalbestyrelsesmedlemmer stemte efter deres overbevisning, så tror jeg ærlig talt, at vi både fik realitetsbehandlet forslaget og at det blev vedtaget.

Store bededag er et vigtigt stykke dansk kulturhistorie, og som folkevalgte bør vi kæmpe for vores kultur og danske traditioner. Det bør vi også gøre her på Stevns.

Det er tankevækkende at samtidig med, at vi sidder i Stevns kommunalbestyrelse og diskuterer, hvad vi må diskutere, så behandler man i Guldborgsund kommunalbestyrelse samme aften (23. marts) på samme tidspunkt et forslag om at bevare store sededag.

Her blev forslaget realitetsbehandlet, så det passer ganske enkelt ikke, når borgmesteren siger at det ikke kan behandles i en kommunalbestyrelse.

Det er direkte forkert, og det er udtryk for en uheldig politisk kultur. Lad os gøre alt vi kan lokalt for at bevare Store Bededag.