Sankt Katharina Kirke skal have ny præst

Ingrid Salinas forlader Store Heddinge Sogn
Foto: Bjørn Armbjørn
Sognepræst Ingrid Salinas foran Sankt Katharina Kirke i december 2013. Hun fratræder sit embede med udgangen af januar. Foto: Bjørn Armbjørn

Sognepræst Ingrid Nakagawa Salinas forlader sit embede i Store Heddinge Sogn og dermed præst ved Sankt Katharina Kirke. Det oplyser provst Ole Bjerglund Thomsen, Tryggevælde Provsti, i en kortfattet mail til redaktionen.

Pastor emeritus Werner Fischer-Møller fra Haslev vikarierer indtil videre i Store Heddinge Sogn. Foto: Jens Wollesen

Ingrid Salinas skal fra 1. februar virke som præst andre steder i Roskilde Stift. Hun har siden efteråret været sygemeldt fra sit embede som sognepræst i Store Heddinge Sogn, men er nu – ifølge provsten – raskmeldt.

– Jeg har ikke yderligere kommentarer, da der er tale om en personsag, siger Ole Bjerglund Thomsen.

Han tilføjer dog på forespørgsel, at Ingrid Salinas fraflytter præsteboligen i Store Heddinge, og at stillingen som hendes afløser ventes opslået så hurtigt, som det kan lade sig gøre.

Imens har provstiet med virkning fra i mandags indgået en aftale med pastor emeritus Werner Fischer-Nielsen, der frem til september 2017 var sognepræst i Haslev. Han er ansat som vikar i Store Heddinge Sogn, indtil en ny præst kan tiltræde.

Ingrid Salinas blev indsat som sognepræst i Store Heddinge i foråret 2013 og nåede således at virke i lige knap 10 år. Hun er i dag 68 år. DAGBLADET har givet hende mulighed for at kommentere sin fratræden som sognepræst, ,men hun er ikke vendt tilbage på avisens henvendelse.