Så begynder filmklub-sæsonen

Den sidste torsdag i måneden klokken 19.30 – notér denne dag i kalenderen, hvis du er filminteresseret.

Vinterhalvårets filmklub begynder igen i Lyderslev med en perlerække af gode film, lyder det fra klubben i en pressemeddelelse. Første gang er torsdag 29. oktober.

Initiativet startede sidste år og voksede efterhånden ved mund-til-øre metoden til en velbesøgt månedlig hyggeaften.

Filmklubben er resultatet af et samarbejde mellem kirken, der lægger lokaler og filmlicens til og Borgerforeningen, der sponsorerer popcorn og et glas vin til gæsterne.

Der er gratis adgang og alle er velkomne.

I år har filmklubben lagt sig i selen for at sammensætte et program, der rummer kvalitetsfilm for enhver smag.

Programmet starter med en publikumsfavorit, en gammel dansk filmklassiker på opfordring fra sidste års besøgende i filmklubben. Det er nemlig en del af ideen, at man kan foreslå gode film til klubbens spilleliste.

På den måde er programmet for vinterhalvåret også kommet til at rumme to film-forevisninger med børne- og familiefilm, der vises søndage klokken 12 i stedet for en torsdag klokken 19.30.

Filmklubben har ønsket at nå så bredt ud som muligt og har derfor også spændingsfilm, lidt mere "smalle" film og prisbelønnede storfilm på programmet.

Filmene vises på stort lærred i kirkens konfirmandstue. Da reglerne for filmfremvisningerne ikke tillader at offentliggøre filmtitler i avisen, kan det fulde program i stedet ses slået op i Min Købmand i Lyderslev.