Politijagt på to biltyve

Foto: Jakob Erhardt Pedersen
Jyderup. En bilist i en stjålet bil forsøger at flygte fra færdselspolitiet - blandt andet imod færdselsretningen på den ensrettede Nyvej. Han kører vanvittigt, rammer andre biler, og smadrer en fortovsudstilling ved butikken Grotten. FOTO: Jakob Erhardt Pedersen
Jyderup. En bilist i en stjålet bil forsøger at flygte fra færdselspolitiet – blandt andet imod færdselsretningen på den ensrettede Nyvej. Han kører vanvittigt, rammer andre biler, og smadrer en fortovsudstilling ved butikken Grotten. FOTO: Jakob Erhardt Pedersen

Politiets jagt efter biltyve endte natten til onsdag med et færdselsuheld på Klintevej i Rødvig, hvor der kun skete materiel skade.

Episoden begyndte kl. 1.15, da en politipatrulje på Stevns Landevej bemærkede en personbil, som betjentene gerne ville kontrollere nærmere.

Da politiet tændte for udrykningssignalerne for at standse bilen, fortsatte føreren uden at standse og kørte herefter ad forskellige veje til Rødvig og via havneområdet til Klintevej. Under kørsel med lav hastighed hoppede pludselig to mørkklædte mænd med mørke huer ud af bilen, der fortsatte uden fører fremad, strejfede en hæk og sluttelig påkørte en parkeret bil.

En hundepatrulje ledte efter de to mænd, der flygtede ad en sti ned mod vandet. Bilens tændingslås var ødelagt og viste sig at være stjålet i løbet af aftenen eller natten fra Højbrovænge i Store Heddinge. Både ejeren af den stjålne bil samt den påkørte bil er underrettet om sagen.

Politiet fandt dog ikke de to biltyve trods søgning i området med bl.a. politihunde. Biltyvene var ikke til konkret fare for øvrige trafikanter under deres kørsel i området i den stjålne bil på grund af ringe trafik i området.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket to forpustede mænd i området onsdag nat. Kontakt politiet på tlf. 114.