Og så var der pølser bagefter

Store Heddinge: Når en ordentlig bygherre med respekt for sine håndværkere sætter et nyt byggeri i gang, ved han også, at der skal holdes tre festlige markeringer. Første spadestik indleder byggeriet, rejsegildet er midtvejsfesten, når spærrene er sat op, og til sidst fejrer man indvielsen med at tage de nye lokaliteter i brug.

Torsdag var Stevns Ældreboligselskab sammen med Stevns Kommune nået til fase to i denne tretrinsraket, da der var indbudt til rejsegilde på otte nye ældreboliger samt et fælleshus på Birkehøj. Markeringen var samtidig rejsegilde på de fire nye ældreboliger, som sideløbende opføres på grunden i Vestergade i Store Heddinge, der tidligere husede Svendsens Stiftelse.

Rejsegildet blev holdt i det nye fælleshus, der som det eneste også havde fået tag på. Deltagerne var ud over håndværkerne også en række kommunalpolitikere samt et udvalg af de kommende beboere i ældreboligerne. Mange af dem er udset til at flytte ind i nye boliger i takt med, at de gamle bliver renoveret. Det kommer til at ske i en løbende proces, der tager fart, når de otte nye boliger står klar.

Læs mere i DAGBLADET Køge lørdag