Ny parkourbane indviet i Nordstevns G&I

Magleby: Den lokale idrætsforening Nordstevns G&I (NGI) har endnu engang udvidet mulighederne for udendørsaktiviteter ved deres klubhus: tirsdag i sidste uge blev en ny parkourbane nemlig indviet.

Den nye bane ligger placeret i klubbens outdoor-område, som i forvejen tæller en multibane og den nyligt indviede skaterbane, alt sammen aktiviteter, som også naboerne på den lokale Skelbæk Friskole har glæde af i hverdagen, både i frikvartererne og i undervisningen.

Trækker andre ud i den friske luft

Det var da også elever fra skolens 7. årgang, som viste nogle af de mange trænings- og udfoldelsesmuligheder, som det nye anlæg giver.

De fem drenge fremviste nogle af de utallige måder at træne både balance, stabilitet og styrke på den nye bane. Der blev både gået armgang, svinget frem og tilbage, snurret rundt og balanceret højt oppe.

– Det er fedt at se, både hvor meget energi de får brugt herude, og så trækker banen nogle andre ud i den friske luft end dem vi plejer at se på fodboldbanen, siger Lizette Vesterlyng Larsen, der er skoleleder på Skelbæk Friskole.

Støtte fra sponsorer og folkeoplysningsudvalg

Det store metalstativ, som måler cirka 6 x 8 meter, står placeret på et 10 x 12 meter stort faldunderlag. Det er A-Sport, der har leveret og opsat stativet, som har kostet 191.000. Og det er NGI’s formand og sponsoransvarlig, Charlotte Petersen, som endnu engang har været ihærdig med at indsamle midler til projektet.

– Vi har længe ønsket os en parkourbane. Vi startede med at søge i 2020, og her 15 måneder efter lykkedes det med stor hjælp fra sponsorerne, fra Stevns kommunes folkeoplysningsudvalg og fra vores gode samarbejdspartner A-Sport, som har været med i planlægningen fra start, fortæller Charlotte Petersen.

I alt 15 måneder har det altså taget, og fire forskellige sponsorer har bidraget til parkourbanen. Det drejer sig om Nykredit – 81.000 kroner, DGI Fonden – 58.538 kroner, Nordea – 26.000 kroner og Spar Nord – 26.000 kroner. Kommunens folkeoplysningudvalg har støttet med 22.000 kroner til faldunderlaget.

Næste udvidelse: Fitness-redskaber

Charlotte Petersen oplyser videre, at multibanen er doneret af Skelbæk Friskole, mens skaterbanen ligesom parkourbanen er kommet til via sponsormidler.

Næste udvidelse af klubbens outdoorområde bliver udendørs fitness-redskaber, der ligesom de øvrige remedier forhåbentlig vil give mange gode og aktive stunder, både for klubbens medlemmer, for skolens elever og for borgerne i nærområdet, for outdoor-området kan frit benyttes af alle.

Man kan læse mere om NGI på klubbens hjemmeside, ngi-stevns.dk, hvor det også er muligt at melde sig ind som passivt medlem for at støtte det gode arbejde. Det koster kun 100 kroner årligt, penge som bl.a. går til vedligeholdelse af outdoor-området.

rmh

Fra venstre ses sponsor fra Nordea, NGI-formanden Charlotte, Brian fra Spar Nord, Thomas fra A-Sport og skoleleder Lizette. (Foto: Rikke Michael Hansen)
Der er mange forskellige træningsmuligheder på NGI’s nye parkourbane. Her demonstreret af fem af eleverne fra 7. årgang på Skelbæk Friskole. (Fotos: Rikke Michael Hansen)