Nu skal der trædes i pedalerne

Nu skal der trædes i pedalerne

Seks skoleklasser fra Stevns har meldt sig til ’Alle Børn Cykler’, en kampagne fra Cyklistforbundet

Her ses 20 af de 21 elever fra 5.b. på Hotherskolen sammen med deres lærer Salli Møller i skolegården, klar med cykler og hjelme. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Hårlev: De første to uger af september sætter Cyklistforbundet fokus på skolebørn og cykler med kampagnen ’Alle Børn Cykler’. Her kan skoleklasser fra alle landets skoler tilmelde sig, og i to uger skal de dyste med andre klasser om at cykle mest muligt, naturligvis med cykelhjelmen godt og sikkert spændt fast.

Flere klasser på Stevns har valgt at tage udfordringen op. Således har 5.a., 5.b. og 6x. fra Hotherskolen samt 4., 5. og 6. klasse fra Hellested Friskole og Børnehus meldt sig til kampagnen, som gik i gang mandag den 2. september.

De seks klasser tæller tilsammen 124 elever, som i denne og næste uge så vidt muligt vil cykle til og fra skole og fritiden.

– Vi har et køreskema i klassen, som eleverne skal udfylde hver dag, både i forhold til, om de har cyklet, og om de har cyklet med hjelm på, forklarer Salli Møller, der er dansk- og kontaktlærer for 5.b. på Hotherskolen.

Det gælder både om at bruge benene og hovedet. Derfor er der, udover motionen på cyklerne, også udarbejdet undervisningsmateriale til de forskellige klassetrin, som lærerne kan bruge i undervisningen.

Mountainbikes til vinderklassen

Eleverne i de deltagende klasse fra de stevnske skoler vil i de to uger kampagnen strækker sig over, dyste med andre skoleklasser om at cykle flest dage – både til og fra skole og i deres fritid. Der er flere point at hente, hvis man også husker at cykle med hjelm.

Og det er bare om at finde cyklen frem og spænde hjelmen hver dag, også i weekenden, for ud over den gode motion og friske luft er der én klasse, som vinder mountainbikes fra Principia til alle klassens elever.

Med kampagnen følger endvidere otte guides til forældre, der vil hjælpe deres barn til at blive en glad og sikker børnecyklist – for eksempel ’Hvornår kan børn hvad på en cykel’, ’Sådan lærer du dit barn at cykle’, ’Sæt hjelmen rigtigt’ og ’Gør dit barns cykel køreklar’. Alle forældreguides kan ses på abc-abc.dk.

rmh