Ni lokale virksomheder dyster om årets erhvervspriser

nomineret: Igen i år uddeler Stevns Erhvervsråd og Stevns Kommune årets erhvervspriser. Uddelingen finder sted på tirsdag 28. marts i Strøby Idrætscenter.

Se de nominerede: Hvem skal modtage årets erhvervspriser?

Tiden nærmer sig for Stevns Erhvervsråds årlige generalforsamling, og i forlængelse af den holdes årets erhvervstræf, hvor højdepunktet sædvanligvis er uddelingen af erhvervspriser i tre kategorier til stevnske virksomheder. Det sker alt sammen på tirsdag 28. marts i Strøby Idrætscenter.

Erhvervsrådet har nu offentliggjort de tre nominerede virksomheder i hver kategori: Årets Virksomhed, Årets Iværksætter, der retter sig mod nye virksomheder på vej frem, samt CSR-prisen, der gives til en virksomhed, som har gjort en særlig indsats for at integrere medarbejdere uden for arbejdsmarkedet.

Nedenfor bringes navnene på de i alt ni lokale virksomheder med den indstilling, som Stevns Erhvervsråds bestyrelse har skrevet.

Årets Virksomhed

Konference & Hotel Klinten

Claus Pedersen har bragt Klinten seriøst ind i lokalt samarbejde, udvikling og turisme. Tiltrækker årligt mange konferencegæster og turister til Stevns. Kommunens største aktør på erhvervsturisme. Arbejdsplads for mange medarbejdere (cirka 30 ansatte) og godt arbejdssted for områdets unge.

Stevns Print / Repairshoppen

Bo Jakobsen har drevet Repair Shoppen siden 2007, hvor han er landskendt for sin reparation af campingvogne. Siden er Stevns Print kommet til, hvor han laver alle former for tryksager. Bo har en ansat i Stevns Print og én i Repairshoppen. Veldrevet virksomhed.

Østervang Sjælland A/S

Peter Krage, der fungerer som direktør for virksomheden, overtog sammen med en partner gartneriet efter konkurs af Varpelev Tomater og har siden genopbygget gartneriet til en solid virksomhed. Der arbejdes målrettet med nye produkter / afgrøder til supplement af tomater og agurker. Senest satses der på auberginer. En af kommunens større arbejdspladser.

Årets Iværksætter

C.V. Hansen ApS

Godt fra start med diamantboringsvirksomhed. Har rigeligt arbejde og god indtjening til ejeren Chris Hansen. Kigger ind i ansættelse i løbet af 2023 eller senest 2024.

Industrial Level

Kasper Bech Nonnebo og Kasper Schmidt Augustinus har til sammen næsten 40 års erfaring inden for automatisering med fokus på operations-, maskin- og procesteknik. Erfaringen bygger både på at levere til slutbrugere, men også hvor ansvaret har ligget som slutbruger. Vidensvirksomhed i vækst.

Solvognen ApS

Thomas Pedersen har tidligere stiftet bl.a. Solartag A/S og er nu gået videre med Solvognen, der monterer almindelige solcelleanlæg. Thomas har fundet et marked i en tid, hvor der er behov for ydelserne, både i forhold til ”den grønne bølge” og høje energipriser. Thomas lægger en plan og kører efter den. Han bruger endvidere lokale stevnske samarbejdspartnere i det omfang det er muligt og relevant.

Årets CSR-pris

Vandrigsgaard Hundehotel

Katja Skjold har taget rigtig godt imod og gjort en forskel for en borger i praktik. Borgeren har i hele sit voksenliv ikke fået foden inden for på arbejdsmarkedet og har igennem årene været i mange praktikker, som ikke lykkedes efter hensigten. Katja er opmærksom og har haft øje for vedkommendes særlige udfordringer og hjulpet hende ved at være forstående og fleksibel i forhold til både arbejdstid og indsats. Katja har undervejs i praktikken foreslået og støttet borgeren i at starte på hundeholderuddannelsen, som hun nu er halvvejs igennem. Katja og virksomheden står klar til at tilbyde borgeren en ansættelse efter dette.

Frøslevgaard

Gennem mere end fire årtier har gårdejer Søren E. Pedersen hjulpet unge med særlige udfordringer godt ind på arbejdsmarkedet. Søren har bl.a. formået at skabe trygge rammer for unge, der er udfordrede af ordblindhed, ADHD og autisme. Søren samarbejder tæt med Stevns Kommune og tager de unge ind som elever på erhvervsgrunduddannelsen (EGU). EGU giver eleverne muligheder for at få konkrete erfaringer og kompetencer, der forbereder dem til beskæftigelse eller erhvervsuddannelse.

Stevns El-service

Helle havde søgt efter praktik og fleksjob i flere år – desværre uden held – og hun var ved at miste troen på en plads på arbejdsmarkedet. Så meldte René Kristensen fra Stevns El-service sig på banen. René fandt meningsfuldt arbejde til Helle på virksomhedens lager og har investeret tid og kræfter i at forstå Helles udfordringer. De barrierer, som omfattende handicap skaber, er blevet tænkt ind i Helles arbejdsdag, så arbejdsopgaverne passer til hendes kompetencer. Helle startede i virksomhedspraktik og er i dag ansat i et fleksjob hos Stevns El Teknik.