Naturlegeplads med Elverkongen og hans piger

Mange nye idéer på Stevns

Rikke

På søndag den 12. august indvies en ny, flot anlagt naturlegeplads ved Hellested Friskole – blot et par kilometer nord for Elverkongens bolig Elverhøj

(Fotos: Nikolaj Andersen)

Hellested: Siden april har der været stor aktivitet ved Hellested Friskole og Børnehus. På et omkring 2.500 kvadratmeter stort udeområde har de to firmaer Leg og Landskab samt Unika haft travlt med at anlægge en naturlegeplads med både multibane, klatrenet, legeredskaber, en bronzehytte, græshøje og flot udskårne træfigurer af Elverkongen og hans elverpiger.

In at være ude

Bygherre er Hellested Friskole og Børnehus, og under arbejdstitlen "Det skal være in at være ude" er den imponerende naturlegeplads blevet til i samspil med skolens elever og forældre.

– Naturlegepladsen tager afsæt i fortællingen om Elverkongen og hans piger, og den skal skabe aktivitets-, bevægelses- og legemuligheder for børn op til 9. klasse, forklarer skoleleder Keld Andreasen til Stevns Web TV, som også har talt med bestyrelsesformand Line Busch-Jensen. Se indslaget på stevnsbladet.dk.

Legepladsen er for alle

På Hellested Friskoles første skoledag efter sommerferien bliver den nyanlagte legeplads indviet og taget i brug. Det er som altid på en søndag, som det har været siden friskolen åbnede for fem år siden; i år den 12. august.

Indvielsen af naturlegepladsen er kl. 12, og bestyrelsesformanden håber at se mange, for som hun understreger, så er legepladsen for alle børn i lokalområdet.

Hellested Friskole og Børnehus tæller i dag knap 250 børn, hvoraf godt 50 går i den integrerede daginstitution og de resterende cirka 190 er elever i 0.-9. klasse.

rmh

Se indslaget med Keld Andreasen og Line Busch-Jensen her.