Motionsområde udvidet med pump track

Nordea Fonden – Liv i det lokale har ydet økonomisk støtte til NGI’s nye Pump Track bane, som tirsdag i sidste uge blev indviet af børnehavebørnene fra Klippinge Børnecenter.

Motionsområde udvidet med Pump Track bane

Børnene fra Klippinge Børnecenter løb op og ned ad ’bakkerne’ på den nye Pump Track bane. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Foto: Rikke Michael Hansen

Udeområdet ved Nordstevns Gymnastik- og Idrætsforenings (NGI) klubhus har igennem de seneste år taget form, og der er efterhånden rig mulighed for at få trænet kondition og muskler. Her er både en multibane, en parkourbane, et asfalteret område med skaterrampe og god plads til f.eks. rulleskøjteløb, boldbaner med fodboldmål mm.

I sidste uge blev endnu en udendørs træningsfacilitet indviet: en Pump Track bane, der er målrettet de helt små børn – om end ældre børn og voksne også sagtens kan få glæde af banen, for alt med to hjul eller flere kan anvendes på banen: Løbecykler, løbehjul, rulleskøjter og skateboard. Det gælder nemlig om at pumpe fart på ved at bøje og strække benene på det rette tidspunkt.

– Vi har et rigtig godt samarbejde med Skelbæk Friskole og SFO, og vi kunne rigtig godt tænke os, at også Klippinge Børnecenter kunne få glæde af vores faciliteter, siger NGI’s formand, Charlotte Petersen.

Formand for Nordstevns G&I, Charlotte Petersen (bagerst til venstre) og Nordea Fondens Jan Bøgeskov (bagerst til venstre), får hjælp af børnene fra Klippinge Børnecenter til at holde checken, som har betalt for den nye Pump Air bane. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Over og frem og tilbage

Klippinge Børnecenter, der består af vuggestue og børnehave, ligger 1,2 kilometer væk, på den modsatte side af Bjælkerupvej i nabobyen Klippinge, hvorfra der er gå- og cykelsti til Esagervej 2-4, hvor klubhus og det udendørs træningsområde ligger.

Ved indvielsen af den nye Pump Track bane, som fandt sted tirsdag formiddag i sidste uge, var der da også deltagelse af en af børnehavegrupperne i Klippinge Børnecenter, som var blevet inviteret med.

Og børnene havde stor glæde af den nye Pump Tracken. De løb frem og tilbage henover den bakkede bane, der såvel på egne ben som på en løbecykel giver rigtig god balancetræning. Også skaterrampen blev udforsket af børnehavebørnene og løbeturene rundt om de forskellige baner gav endnu en dimension til legen.

Midtvejs blev børnene budt på en brik juice, et lunt pølsehorn og en pakke rosiner, og bagefter fortsatte legen på banerne, inden turen gik hjem til Klippinge Børnecenter. Til de voksne: pædagogerne og Jan Bøgeskov fra Nordea Fonden, var der også kaffe og te. Nordeafonden har doneret 36.875 kroner til Pump Track banen.

Mere i vente

Som pædagogerne forklarede, så har de ikke tidligere været på besøg ved NGI’s baner, men dagens besøg har gjort dem opmærksom på, at afstanden er kortere end forventet, og de gode legemuligheder gør det bestemt værd at komme på besøg igen.

Hvad angår NGI’s udeområde er flere nyheder på vej, bl.a. endnu en indvielse om ikke så længe og så arbejder Charlotte Petersen også på at finde sponsorer til at få etableret en ny bund på multibanen, som i dag består af græs.

– Friskolens elever kommer jo tit herud i frikvartererne og bruger banen, og når det har regnet bliver de hurtigt mudret til. Jeg træner selv på vores X-fit hold, og vi kan godt lide at træne udendørs; da ville det være rart med et blødt og stabilt underlag at træne på, slutter formanden.

Børnene fra Klippinge Børnecenter løb op og ned ad ’bakkerne’ på den nye Pump Track bane. (Foto: Rikke Michael Hansen)