Mindes 4. maj

Flere udpegninger af repræsentanter
Foto: ranczandras

Rikke

Stevns: Der bliver hele tre arrangementer i anledning af befrielsesdagen den 4. maj, med Hjemmeværnskompagni Stevns og de Stevnske Soldaterforeninger, som initiativtagere.

Flere kransenedlæggelser

Det er 72 år siden Frit Danmark bad Sven Møller Kristensen skrive sangen om »En vinter lang og mørk og hård, på fem forbandede år …« til musik af Knudåge Riisager.

Det markeres med kransenedlæggelse ved mindestenen for Poul Emil Jacobsen på Korsnæbsvej i Rødvig kl. 15:30, ved Hjemmeværnskompagni Stevns.

Kl. 16.15 lægges krans ved 5. maj stenen i Gjorslev Bøgeskov, og dagens sidste arrangement finder sted i Mindelunden i Højeruplund kl. 19.

Her dannes fanekommando på P-pladsen ved Traktørstedet og bagefter march til mindelunden, hvor der igen foregår kransenedlæggelse ved 5. maj stenen.

De Danske Veteraner på Stevns står for kransenedlæggelse ved Halifaxstenen kl. 19:45, og kl. 20 træder den samlede fanekommando af, hvorefter Hjemmeværnskompagni Stevns er vært ved en kop kaffe med brød på Hjemmeværnsgården i Store Heddinge.

Pensioneret seniorsergent Arvid Jørgensen vil fortælle om sin tid i forsvaret herunder arbejdet med NIKE–luftværnsmissiler.

sky