Masser af god energi til skolehåndbold

Store Heddinge: Selvom det er 24. gang, at Sierslev Håndboldklub arrangerede skolehåndbold for kommunens folke- og friskoler, så var det alligevel en anden oplevelse, end det ’plejer’, for det var nemlig første gang, at det foregik i den nye Stevnshal.

Tirsdag og torsdag blev der dagen igennem spillet 7-minutters kampe mellem skiftende modstandere, og som altid var energien og motivationen i top, både hos arrangørerne, blandt de deltagende skoler og hos de to erfarne dommere: Per og Preben, som med deres gode overblik og kendelser sørgede for, at alle fik en god oplevelse og at alt gik rigtigt til.

– Eleverne har jo vidt forskellige niveauer. Nogle spiller håndbold i klubberne, mens andre aldrig har prøvet det før, men for os er det vigtigt, at alle kan være med og at alle har det sjovt, fortæller Mads Rudbøl, der er formand for Sierslev HK og som hele tirsdagen sad ved speakerbordet for at holde styr på, at kampene blev afviklet til tiden og at målscorerne blev noteret.

Tirsdag, hvor Stevnsbladet kiggede indenfor i hallen, var det 4. klasserne, som havde indtaget håndboldbanen. Det vindende hold kom fra Store Heddinge Skole, som i en spændende finale med slutcifrene 4-3 vandt over et hold fra Stevns Friskole.

5. klasserne mødtes til skolehåndbolddysten om torsdagen. Her var det Hellested Friskole, som vandt finalen over et hold fra Hotherskolen.

I alt fem skoler havde meldt sig til turneringen: Hotherskolen, Hellested Friskole, Stevns Friskole, Store Heddinge Skole og Skelbæk Friskole. Begge dage var 16 hold på banen, idet nogle skoler kunne stille med flere hold.

Stevns Brands Fond har doneret 20.000 kroner, som muliggør at Sierslev HK kan afholde turneringen.

(Foto: Rikke Michael Hansen)
(Foto: Rikke Michael Hansen)
(Foto: Rikke Michael Hansen)