Liselotte tager hånd om det hele

Foto: Kenn Thomsen

I december måned sidste år stod hun stolt og fik overrakt en hæderspris på vegne af Stevns Lydavis, som hun har været med til at starte op. På lørdag 6. januar fylder Liselotte Kannik-Marquardsen 70 år, og i den anledning er DAGBLADET taget en tur ned for at besøge hende og hendes husbond igennem snart 50 år, Gert. Igennem mange år boede ægteparret i Renge, men flyttede for et års tid siden til Nørregade i Store Heddinge, hvor de nu har indrettet sig til »den tredje alder«.

Her fra adressen har Liselotte heller ikke så langt over til Sankt Katharina Kirke, hvor hun efterhånden tilbringer mere og mere tid. Det er ikke mindst fordi, hun har meget svært ved at sige nej, når nogen spørger om hjælp. Så da menighedsrådet sidste år havde problemer med at finde medlemmer, så trådte Liselotte til. Hun meldte sig egentlig kun som suppleant, men blev hurtigt til et fuldgyldigt rådsmedlem med plads i aktivitetsudvalget. Og så er hun jo også lige lidt kirketjener ind imellem.

– Og så har jeg også virket som sekretær for præsten i tre måneder i sommer ved siden af, da der pludselig manglede lidt hjælp der, siger fynboen, der dog insisterer på at blive kaldt odenseaner.

Jo, der er stadig fart på, og på lørdag holder Liselotte sin fødselsdag i venners lag med en brunch. Det har hendes mand »presset« hende til, som hun formulerer det.

Læs portrættet af fødselaren i DAGBLADET Stevns torsdag